Kolik metrů kabelu se použije při elektroinstalaci v rodinném domku?
Kristina:
Kolik metrů kabelu (cca) se použije při elektroinstala ci v rodinném domě?
Dům je jednopodlažní o velikosti cca 70m2.
Jde mi o to, že mi elektrikář poslal vyučtování, ve kterém rozepisuje použité kabely, různé druhy.
V celkovém součtu to dělá okolo 700m, mně to přijde hrozně moc.
Miroslav Minařík:
Plocha není relevantní informace pro výpočet použitých kabelů. Nám padlo na 38m2 650 metrů strukturované kabeláže bez elektroinstala ce!
Přidejte sem naskenovaný projekt podle kterého se to dá spočítat. Pokud nemáte projekt, musíte elektrikářovi věřit.
Vít Rotrekl:
Myslím, že to není nereálné číslo. Otázkou je, co je v tom vše za kabely. Jestli jen silařina, nebo i slaboproudařin a nějaká MaRka atd atd...
Jak píše kolega. Máte projekt s výkazem výměr, tak to plus mínus musí sedět, ne? A co je na víc tak ať elektrikář řekne kam to dal a proč je toho víc...
Jo von je projekt sprosté slovo.... Tak to vám nezbyde nic jiného než elektrikáři věřit.
Lukáš Rotrekl:
Jakých kabelů? Jen silových nebo i slaboproud? Kolik je to místností? Kolik je zásuvek? Kolik je zásuvkových okruhů? Co je tam za "speciality"? Kolik z toho padne jen na připojení objektu k DS? Moc neznámých málo známých....Dom ek je to spíš menší, ale dělali jsem RD s 25km kabeláže a dělali jsme RD, kde bylo jen kolem 400m kabeláže....al e to bylo na nic....(ne kvůli výdělku, ale kvůli použitelnosti)...
Pavel Horský:
Vaše chyba, že jste si s elektrikářem nesjednali smlouvu o dílo s předběžným rozpočtem akce. Nemáta PD, nemáte rozpočet - budete platit, co si elektrikář řekne, neboť proti němu nemáte žádné páky. Tedy vlastně máte. Není smlouva - nemusí se vše zaplatit. Takto vyčůraně jednají především pražští klienti.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana