Jak zapojit světla s odběrem 2500-4000-5000W s konektorem 32A 240V CEE?
Martin Klimpar:
Na světlech jsou modrý konektory 32A CEE 220-240V, tři světla mají odběr 2500W, 4000W a 5000W
... jak je jednotlivě (přes nějaký redukce?) připojit do sítě? stačí zredukovat do schuko zasuvky (domovni) ve zdi a dat si jen pozor na jistice (20A/20A/25A)? nikde jsem ale nenasel jinou redukci nez na 16A takze to je blbost?... nebo musím použít 400V zástrčku a distribuční box (rozvodnici) s 32A vystupem?
Otakar Dosbaba:
Předpokládám, že jde o nějaké filmařské reflektory, ne?
Možnosti jsou dvě: buďto speciální rozvodnice s odpovídajícími průmyslovými zásuvkami a nebo redukce z pětikolíkové vidlice na "tříkolík" spojku (kabelovou zásuvku). Pak je možné ještě 2P+PE vidlici sundat a přehodit na běžnou, pětipólovou 3P+N+PE / 32A - dvě fáze zde pak zůstanou nezapojeny. Ale asi pak bude po záruce.
Václav Třetí:
Já dodám, že běžné jednofázové zásuvky našeho vzoru ani Schuko nelze jistit ani zatěžovat větším proudem jak 16A!
Martin Klimpar:
jj je to na filmovy svetla.... specialni rozvodnici jsem takovou v CR moc nenasel, hledam blbe nebo je normalni ji nechat postavit a revizovat? ... redukci z petikoliku na trikolik jsem v cr nikde nenasel podle googlu...
v zahranici sem nasel tohle tohle, je to ono? zase je jednodussi si to nechat vyrobit?
a daji se taqkhle vyuzit sechny faze viz obrazek nebo to je prasarna?
32A 415v adaptor to 3 x 32A 240v Ref: EAD3/32/415
Martin Klimpar:
Citace: Václav Třetí 18.11.2014, 03:30
jednofázové zásuvky našeho vzoru ani Schuko nelze jistit ani zatěžovat větším proudem jak 16A!
co znamena "naseho vzoru"? snad tim neni mysleno i ty CEE modry... kdyz sem si nechal do pojistek instlovat 25A pojistky elektrikarem aby mi zasuvka utahla aspon 2x2000W tak to neni koser?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana