Jak odhalit, co je příčinou divného chování světelné instalace?
David Hruda:
Vsadil bych si na povolený PEN /N, jak zmínil Milan.
Jiří Buben:
Citace: Milan Hudec 09.11.2014, 16:54
Jirko tohle jsem odsunul do pozadí na základě informací o odpálení různých spotřebičů, ale kdo ví.
To je pravda. To by na to nasvědčovalo, navíc s tím co kolega Hlavatý popisuje o skolkeramické desce to tomu nasvědčuje čím dál víc. V mém případě to nedošlo do takového stádia, že by světla poblikávala až do tmy, ale naměřil jsem na jednotlivých fázích znatelné rozdíly. Sice v toleranci napájecího napětí, ale při různém zatížení rozdíly až 12 V mezi fázemi. Přitom při vypnutém hlavním jističi jsem měl napětí téměř shodná. Rozdíl řádově 1 až 3 V mezi fázemi. Poblikávání v mém případě bylo způsobeno spínáním větších výkonů (vodárna, vysavače atp.). Právě špička při zapnutí způsobila na přechodových odporech znatelný úbytek a proto to blikalo.
Ale jak jsem psal ne až do úplné tmy a je pravdou, že nic neodešlo. Takže se také přikláním k závadě na vodiči PEN nebo N.
David Hruda:
Určitě bych opravu neodkládal, jestli se jedná o PEN, může jít o život.
Jiří Schwarz:
Kdybych bydlel blíž, tak už stojím za dveřmi se zapnutým měřákem ;D
Prověření PEN (N) je v pořádku, nějaké to změření a porovnání impedancí, aby se vyloučil přechoďák v L vodiči je také jasné, ale může se stát, že to bude chtít nějaká analyzátor sítě.
Milan 365:
Mně to taky dělalo a byl to PEN u hodin.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana