Která tepelná čerpadla jsou integrovatelná do Foxtrotu?
Tomas Marson:
Zajímalo by mne která tepelná čerpadla (výrobci/modely) kromě ACOND a PZP jsou "snadno" integrovatelná do Foxtrotu a jakým způsobem.
Jindra_K:
Integrace k Foxtrotu je možná u čerpadel, která jsou přímo osazena řízením Foxtrot - tj. PZP, ACOND, AC Heating, NEOTA, CTC (Regulus), NUKLEON, GEOSUN a chystá se v blízké době několik dalších,
nebo tepelnými čerpadly s jiným řízením, kde je k dispozici komunikační rozhraní s dostupným protokolem - např. IVT, MasterTherm, Stiebel (zde komunikaci řeší funkční blok v systému Foxtrot) a určitě je jich více, na připojení dalších také pracujeme...
Pro Vaše malé TZ (4 kW dle diskuze na TZB-info) se mezi nimi určitě naleznou vhodné typy.
Podobně lze realizovat i připojení jednotky Atrea k systému Foxtrot, jak jste zmiňoval.
Tomáš Maršon:
,
(poklona) za odpověď.
Jakým komunikačním rozhraním dispunují Vámi zmiňované TČ IVT,MasterTherm a Stiebel??RS232 nebo se používá také TCP?
A jak je to s TČ NIBE?
(poklona)
Milan Kolář:
Jak je to s TČ Hotjet, které používá regulaci Siemens Albatros 2.
Jindra_K:
Trh čerpadel se neustále mění, takže nemám vždy poslední informace po ruce. Uvádím informace, které mám od našich zákazníků nebo z přímé podpory naší firmou:
IVT - Modbus na RS-485
MasterTherm - Modbus TCP na Ethernetu
Stiebel - přímé připojení na CAN sběrnici čerpadla
NIBE - zatím čekám na informace, starší čerpadla komunikaci neměla k dispozici, nyní by měla být komunikace k dispozici, ale ještě nemám pohromadě info
ad HOTJET - zatím jsem tato čerpadla na žádné instalaci, která okolo mne prošla nezaznamenal, ani teď nejsem s nikým, kdo tato čerpadla používá, v kontaktu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana