Jak vyhodnotit výrobek, který má nepředpisovou značku CE?

(1/3) > >>

Petr látal:
Častěji jsem se už při revizích setkal se spotřebičem, který byl označen značkou CE, která neodpovídala předepsanému vzoru. Jak takový výrobek vyhodnotit z hlediska bezpečnosti?

Jirka Š. Svejkovský:
To je věc "osobní odvahy". Já našel chybnou značku na elektrickém šroubováku Black & Decker. A to není žádná Čajna Export.

Možná kontaktovat výrobce a požádat ho o vysvětlení.

Jan Bocek:
Že to zrovna není podle předpisu a že je zaoblení písmenka C trochu úzší, tak to by mi ani tak nevadilo, pokud je k tomu vůbec nějaká dokumentace EC.
Značka CE jen napovídá, že je v náležitostech "certifikát" podle kterého to bylo vyrobeno a také předepsaná dokumentace.

Tam, kde je perfektní dokumentace, tak obvykle je i ta značka přesně podle doporučení v EN

Jirka Š. Svejkovský:
Tak beru zpět. Dohledal jsem komunikaci s B&D. Výrobek JE Čajna Export.

Můj dotaz:
Citace

,
v prodejně Baumarkt v Chomutově jsem zakoupil váš elektrický šroubovák KC9039. Na štítku mě zarazilo vyobrazení loga CE. Grafická podoba neodpovídá NV 291/2000 Sb.,  připomíná spíše čínskou značku "China Export" viz např. zde: http://roithova.blog.idnes.cz/c/16927/Pozor-China-Export.html .
Mohu poslat fotografie (doufám) vašeho výrobku. Jedná se o chybu vašeho grafika, nebo se mám obávat, že jsem zakoupil falzifikát?

Reakce na něj:
Citace

CE na nasich strojich odpovida opravdu evropske norme a proto CE na nasich strojich odpovida vsem strojum urcenych pro prodej v Evrope.

(poklona)  a s pozdravem

Vojtěch Regazzo
product manager CZ / SK

Foto (s mojí úpravou kružnic) je v příloze.

Kamil Novák:
Citace

CE na nasich strojich odpovida opravdu evropske norme a proto CE na nasich strojich odpovida vsem strojum urcenych pro prodej v Evrope.

(poklona)  a s pozdravem

Vojtěch Regazzo
product manager CZ / SK

Vy tomu rozumíte?  :(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana