Mohu zapojit 12V-10A minikompresor na 12V-15A PC zdroj?
Milan Chino:
Tak nevim, potom nekde delam chybu, tu je obrazek PC zdroj
http://www.imghosting.cz/view-4320141023_164700.jpg
Jako prvni jsem spojil nakratko GRAY (PS-ON) a vedle neho BLACK (GND ) aby se vubec PC zdroj rozjel, pak jsem napojil YELLOW (+12V) z PC zdroje na kompresorek na cerveny +, a BLACK (GND) z PC zdroje na kompresorek cierny -, ale nechtelo se to rozjet, iba to vzdy raz puklo v kompresoru a nic vic.
Na te etikete na PC zdroji jsem mal pocit ze to dava stridavej proud aspon podle symbolu na stitku,
Tak potom jak to spravne napojit, nekde jsem cet, ze je treba nejakou zarovkou zatizit aj 5V a 3,3V vystup ale fakt nevim
DIK
Jiří Schwarz:
Jestli ten kompresorek má provozní proud 10A, může mít špičku při rozběhu více než dvojnásobnou a na to reaguje elektronické pojistka a vypíná zdroj.
S tím zatěžováním větve 5V nebo 3,3V - zpravidla se podle nich dělá regulace, on tam může být problém i s tím, že při zatížení pouze větve 12V napětí na nezatížených výstupech stoupne a opět to elektronická pojistka vypne jako ochrana napájeného zařízení proti poškození přepětím.
Výstupy u PC zdroje jsou určitě DC a slušně filtrované. Symbol pro střídavý proud je jiný, tady je jasně sděleno, že je DC a může být přerušovaný, vypínaný.
Martin H.:
Citace: Milan Chino 23.10.2014, 17:08
Jako prvni jsem spojil nakratko GRAY (PS-ON) a vedle neho BLACK (GND ) aby se vubec PC zdroj rozjel, pak jsem napojil YELLOW (+12V) z PC zdroje na kompresorek na cerveny +, a BLACK (GND) z PC zdroje na kompresorek cierny -, ale nechtelo se to rozjet, iba to vzdy raz puklo v kompresoru a nic vic.
Štandardný ATX zdroj sa zapína zeleným. Šedý je výstup Power Good.
Pripojiť len Jeden vodič (jeden žltý + jeden čierny) na 10A može byť málo. Pozrite si konektory pre MB (20/24 pin) a CPU (4 pin), že mnoho farieb je tam viacnásaobne privedených.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana