Jak propojit jističů v rozvaděču mezi řadami?
Jan BK:
Jak se propojují jističe ve dvou nebo třech řadách?
V současnosti tam mám staré černé a chci je vyměnit na OEZ Minia.
V jedné řadě dám propojovací lištu, ale jak spojím řady?
Drátem přímo na přívod k jističi, takže tam bude jak drát tak lišta pod šroubkem, nebo musí být lišty delší a použít připojovací svorku?
Jirka Š. Svejkovský:
Vyrábí se lišty, které vám svorku neobsadí (s vidličkami). Nezapomeňte na řádné dimenzování propojů. Vodičem o stupeň silnějším nebo dvěma propoji po stranách chybu neuděláte. Teda pokud se do jističe vejde.
Marek Laube:
I já bych měl k tomuto tématu dotaz, jak propojit staré IJV jističe s novými menšího rozměru?
Jednalo by se o výměnu jen jednoho jističe s použitím retrofitu KT-1 a zbylé IJV by "zatím" zůstaly.
Martin Novák:
Stara IJVcka se propojovali poctive sformovanymi draty, hrebeny tenkrat neexistovali. Ve vetsine pripadu lze draty o tech par centi "privohnout" a pokud ne, tak nezbyva nic jinyho, nez si poctive udelat z CYcka nove vydratovani...
Jiří Schwarz:
Citace: Marek Laube 21.10.2014, 18:11
I já bych měl k tomuto tématu dotaz, jak propojit staré IJV jističe s novými menšího rozměru?
Jednalo by se o výměnu jen jednoho jističe s použitím retrofitu KT-1 a zbylé IJV by "zatím" zůstaly.
Tam se výrobce retrofitu zajímavým způsobem staví právě k tomu propojování. Do KT1 doporučuje "svoje" jističe, které mají svorky vhodné pro připojení Cu i Al vodičů, ale jsou i další "seriozní" výrobci, co umí svorku pro oba nejběžnější druhy vodičů.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana