V čem vás elektromobilita nikdy nepřesvědčí?

<< < (11/16) > >>

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  18.10.2014, 09:56

No zážitky mášjistě hezké, ale nikde nevidím argument výhody eauta pro běžný provoz, osobně mám rád vyhlídkové lety balonem, ale praktický provoz vylučuji (i když je u nás více balonářů nežli elektromobilis tů).

Nejezdil jsem elektromobilem proto abych sbíral argumenty pro tebe ale pro sebe. Pokud se do toho prostředí opravdu ponoříš, pochopíš. Pokud čekáš na orazítkované jistoty na vysvědčení tak to si ještě opravdu počkáš. Ale nic si z toho nedělej. Mám hodně kamarádů, kteří odmítali, navigace a jezdili podle papírové mapy, cd a nevzdávali se vinylu, mobilní telefony a posílali telegramy, automatickou převodovku a libovali si v onanii řadící páky ale vlastně i já jsem byl v roce 1997 za idiota, když jsem tvořil první internetové stránky.

Všechno má svůj vývoj. A mám pocit, že je to jakési dejavuee. Na začátku jsou vždy příznivci a pochybovači. Tedy nic osobního ale jsem zastánce optimismu, než neustálého odporu ke všemu jinému.

Pavel Horský:
Citace: Miroslav Minařík  18.10.2014, 10:11

Tedy nic osobního ale jsem zastánce optimismu, než neustálého odporu ke všemu jinému.

Ber to tak, že každý je nějaký.
Z tvých neustálých reakcí začínám nabývat dojmu, že chceš prostě slyšet jen chválu a kladné názory.
Většinou píši "ale třeba se pletu". V tomto případě to vynechávám.

Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Horský  18.10.2014, 10:23

Ber to tak, že každý je nějaký.
Z tvých neustálých reakcí začínám nabývat dojmu, že chceš prostě slyšet jen chválu a kladné názory.
Většinou píši "ale třeba se pletu". V tomto případě to vynechávám.

V podstatě máš pravdu. Co téma, samé stěžovaní. Vše je nanic. Jen skepse a žumpa. Proto se nedívám na tv, protože jen když to pustíš slyšíš to stejné.
Pavle, pokud mi nevěříš, zkus zde napsat něco, co ti dělá radost a jsi z toho mile překvapen. zaručeně se najde někdo, kdo ti to znechutí a otráví tě.
A toto je také důvod, proč hodně lidí sem nechce nic psát.

A teď se utrhne lavina proč je nutné se utopit v pesimismu.

Jan Franěk:
Citace: Miroslav Minařík  18.10.2014, 10:11

Tedy nic osobního ale jsem zastánce optimismu, než neustálého odporu ke všemu jinému.

V tomto jsme na tom stejně. Rád využívám moderní technologie, ale jen v takové míře, která je pro mne příjemná a užitečná. Nechci se stát otrokem toho, co mi má sloužit. Tedy pokud si už někde zapnu navigaci, tak jen proto, abych našel konkrétní adresu v neznámém místě, nebo abych věděl přibližný čas dojezdu tam, kde cestu znám. Tedy nesoustředím se na to, co mě překáží a štve, ale jen na to co je pro mě přínosné, tedy pozitivní.
Eauto, byť je v této chvíli díky prvotní investici jen v rovině snové, pro mě představuje jeden z dalších cílů. Tedy těším se, až se povede stlačit cenu za tato eauta na takovou úroveň, na kterou se mi podaří dosáhnout a splnit si jeden z cílů, nebo vlastně snů.
Osobně jsem byl z jízd v několika eautech nadšen a přiznávám, že pokud k tomu budu mít příležitost, nenechám si ji utéct.
Některé z dnešních nedostatků eaut, jistě vývojáři v dohledné době odstraní, nebo minimalizují ,ale  i k tomu je zapotřebí nadšenců, kteří si eauta kupují, protože se vlastně stávají podporovateli těchto vývojářů i celého odvětví. Bez poptávky, by nemohla být ani nabídka a investice do dalšího vývoje.
I proto jim fandím a i díky nim se jednou jistě sám dočkám vlastního tichého bezčmouda v rodině.  (dance)

Tedy jestli mě o něčem elektromobilit a nepřesvědčí, je asi to že jde o slepou cestu ve vývoji a pouhou hračku pro bohaté.

Pavel Horský:
Ale to přece není vůbec o optimismu a pesimismu.
Je to o životních prioritách a potřebách.
To, co osloví mě, nemusí vůbec oslovit jiné.
Pokud někdo zakrněl již v době dřevěné, je to jen jeho problém. Tomu člověku to ale zřejmě vůbec nevadí a žije se mu parádně i bez jakýchkoli výdobytků moderní doby.

Budu někoho přesvědčovat, že jediné a daleko lepší je mít automobil vybavený automatickou převodovkou?
Budu někomu tlačit do hlavy, že jediné správné je hrát na nástroj značky Ibanez, který je zapojen do jedinečné zvukové aparatury Behringer?
Budu tvrdit sousedovi, že je dobré nebydlet v bytovce, ale jedinečné je postavit si rodinný dům?

Jak jsem již psal, elektromobilit a jde tak nějak daleko ode mne, neschází mi, nepotřebuju ji, její vývoj mi je zatím ukradený. Neznamená to však, že jsem pesimista.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana