V čem vás elektromobilita nikdy nepřesvědčí?

<< < (2/16) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Miroslav Minařík  11.10.2014, 08:21

To máš dobrý postřeh.
...

A jakým způsobem nás stát "zdaní",  když si koupíme eauto a nebudeme tak platit spotřební daň z PHM, která není právě malá, a přispívá se tak na opravy komunikací?

Miroslav Minařík:
Citace: Jiří Schwarz  11.10.2014, 10:36

A jakým způsobem nás stát "zdaní",  když si koupíme eauto a nebudeme tak platit spotřební daň z PHM, která není právě malá, a přispívá se tak na opravy komunikací?

Zase pohled jen do vlastní peněženky ...

Martin Nečekal:
Citace: Milan Hudec  11.10.2014, 08:00

Zajímalo by mne, co by udělalo s přenosovou soustavou současné nabijení dejme tomu 100000 eaut.

A jaký to budou šoky pro síť, až se budou zapínat rychlonabíječk y!
Ale na druhou stranu, to bude jenom pro lidi, co mají možnost instalace nabíječe poblíž svého parkingu, což u nás ikdyž máme r.d. nebude tak snadný..Takže nic pro obyvatele králíkáren. ;D

Když mi dojde benzín, při nejhorším dojdu k pumpě, koupím kanistr a pár litrů na kartu, ale až mi dojdou baterky, protože mi  špatně spočítá CML dojezd, zbyde jedině odtahovka :'(

Vít Rotrekl:
Citace: Jiří Schwarz  11.10.2014, 10:36

Toto mě taky napadá. Ano je to pohled do vlastní peněženky. Platím státu daně, tak proč když já něco udělám pro ekologii, tím že si koupím "ekologické" euto mě stát nějakým způsobem nezvýhodní? Např. tím, že bude euto při nákupu osvobozeno od daně, nebo bude nějakým způsobem státem dotováno.

Já vím je to sci-fi a utopie. Ale prostě zatím je koupě euta ekonomický nesmysl. Čímž rozhodně netvrdím, že za 5, 10, 15 let to nebude jinak.

Miroslav Minařík:
Citace: Vít Rotrekl  11.10.2014, 12:13

Toto mě taky napadá. Ano je to pohled do vlastní peněženky. Platím státu daně, tak proč když já něco udělám pro ekologii, tím že si koupím "ekologické" euto mě stát nějakým způsobem nezvýhodní? Např. tím, že bude euto při nákupu osvobozeno od daně, nebo bude nějakým způsobem státem dotováno.

Kdybych se díval na provoz tohoto portálu stejnou metrikou tak nikdy nevznikl a pokud by vznikl už by byl dávno zrušen.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana