Je bezpečné vedení UTP CAT 5 ethernetového rozvodu vzduchem mezi budovami?

<< < (4/4)

Jiří Novotný- Stryker:
15m utípka nezastaví výrobu v automobilce  ;D ;D ;D
předpokládám, že původní dotaz nevzešel z Mladé Boleslavi

Mirek Čech:
Na utp bych se vykašlal optika je lepší převodníky už zas nestojí tolik... V zimě s průvěsem užiješ svoje měl jsem průvěs 25 metrů a zimu co zimu odcházely porty na switchi díky statice.......   

Martin H.:
Citace: Jiří Novotný- Stryker  08.10.2014, 14:43

15m utípka nezastaví výrobu v automobilce  ;D ;D ;D

Hovorili ste o SPD, nie o UTP.

Václav Kalina DC:
Citace: Jiří Schwarz  08.10.2014, 08:20

Jaký? Třeba něco z řady DL-100 (z produkce toho, jehož jméno se na tomto webu nevyslovuje  ;)
Pokud telefonní přípojka je ukončena pouze telefonem, je to zase o něčem jiném, než když tam je zařízení, které je sice oddělené od země (ethernet je),  ale s napěťovou pevností to asi žádná sláva nebude a její garance? Zkuste se zeptat...

Jak už to tu mnohokrát bylo řečeno, xDSL potvora a ethernet je mnohem levnější než SPD, a stejně když to práskne někde poblíž.  Vyhoří UTPko jak papír.  Letošní léto bylo na bouřky velmi bohaté, hlavně u nás na severu. Myslím, že letos mám osobák ve výměně DSL routerů a vypálených mikrovlnných spojů. Jediný co funguje, je třístupňová SPD s tlumivkou. Zrovna dneska jsem u jedný měnil dva opálené dráty. Na konci to mělo odpor 14ohm. Když jsem měřil impedanci smyčky, tak se rozkašlala UPSka. Kupodivu nic jiného než ty dráty neshořelo.

Ludvík Kubík:
Citace: Mirek Čech  08.10.2014, 16:50

Na utp bych se vykašlal optika je lepší převodníky už zas nestojí tolik... V zimě s průvěsem užiješ svoje měl jsem průvěs 25 metrů a zimu co zimu odcházely porty na switchi díky statice.......   

S první větou naprosto souhlasím, druhé části příspěvku nerozumím. Sám jsem realizoval nespočet propojení LAN sítí mezi budovami, ale nikdy jsem se nesetkal s problémem statické elektřiny. Můžete mi prosím vysvětlit, jak k tomu dochází?

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana