Lze použít N vodič v 5žilovém kabelu jako nulu od HDO k podlahovému vytápění?

<< < (3/4) > >>

Jan Franěk:
Citace: Zbyněk Novák  13.09.2014, 19:56

1- EoN.
2- elektrický bojler tam je.

smí být na ten jeden vodič z HDO zapojen i ten bojler? Nebo každý spotřebič musí mít svůj vlastní N vodič z HDO?

Ne každý spotřebič, ale jde o dvě různé věci. Bojler je blokován tak, že ohřívá vodu pouze 8h denně. Oproti tomu topení je blokováno pouze 4h, tedy topí až 20h denně. Tedy jsou potřeba 2 povely HDO. TOPení a TUV (teplá užitková voda) TO asi jedním vodičem nezvládnete.  o:-)   

Stejně by šlo prasečinu, tak to alespoň vyřešíte čistě a dle připojovacích podmínek distributora a tím pádem neporušíte ani s ním uzavřenou smlouvu.

A věřte tomu, že minimálně asistence elektrikáře, je více než žádoucí. Jistě to dělal už mnohokrát a ví, jak se k podobnému zařízení chovat, aby nedošlo k úrazu, nebo k nějaké škodě.

Zbyněk Novák:
Pokusíme se tam protáhnout další kabel. Ale kdyby se to náhodou nepodařilo tak třeba mít přes HDO jen podlahové topení a bojler EONu zatajit? Čili bojler by nebyl blokován a nebyl by ovládán přes HDO. Ale díky Podlahovému topení které už by HDO ovládal by majitel domu dostal právo na dvourifovou sazbu. Lze to?

Jan Franěk:
Proč se nezeptáte přímo svého distributora, za jakých podmínek vám vyhoví? Co mi víme, jak se vyspal?  o:-) o:-) o:-) To mu máme zavolat a pak sem vložit jeho odpověď za vás?

Zkuste u EONu

Pro kontaktování Zákaznické linky ze zahraničí využijte čísla

pro oblast jižních Čech:
+420 387 861 111

pro oblast jižní Moravy:
+420 545 141 111

Zbyněk Novák:
aha já myslelm že napíšete že je to přísně zakázané.  ;D

Jan Franěk:
Citace: Zbyněk Novák  15.09.2014, 20:31

aha já myslelm že napíšete že je to přísně zakázané.  ;D

(wall) (wall)  Tak proč se ptáte? O tom, že je to velmi nevhodné řešení, jsem psal. Ve schématech distributorů je kabel HDO oddělený, od napájecího. Nevím co k tomu mám dodávat. Stejně si to uděláte podle sebe, až vám napíše kdokoliv, že je to v pohodě. Stejně nic jiného slyšet nechcete.  (wall) (wall)

Osobně jsem přesvědčen, že jde o porušení připojovacích podmínek. Ovšem chápu, že kde není žalobce, nebude ani soudce. Je to vaše volba.

Zavolejte distributora. Jde o jeho podmínky a jeho síť. Každopádně on má to poslední slovo, ať s tím souhlasíme, nebo ne. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana