Jsou pro troubu lepší nové jističe, nebo nový samostatný obvod?
Tomáš Suchopárek:
Přítelkyně mě požádala, zda-li bych jim v bytě nevyměnil pár zásuvek, vypínačů a dal nové jističe.
Problém s jističi je ten, že pokud v kuchyni běží el. trouba + myčka + např. konvice nebo jiný spotřebič v zásuvce tak jističe začnou "bzučet".
Jde mi o to, že když dám nové jističe, tak budou padat.
Pokud vím, tak nelze dát vyšší jištění než 16A, tak se tedy ptám, zda-li jde nějak stávající rozvod rozšířit o nový obvod speciálně jen pro troubu, nebo nějaké jiné rady, aby jističe nepadaly a mohlo se používat více spotřebičů naráz?
Miroslav Minařík:
Citace: Tomáš Suchopárek 11.09.2014, 20:46
Přítelkyně mě požádala, zda-li bych jim v bytě nevyměnil pár zásuvek, vypínačů a dal nové jističe.
Když jste už uvedl proč se do toho vrháte bez znalostí, tedy uvedl jste prosbu přítelkyně, zkoušel jste jí navrhnout, že zavoláte odborníka? Nebo ta prosba je jakousi "podmínkou"?
:D :D :D :D :D
Juraj Rojko:
Tak tak, pro troubu je nejlepší si pozvat někoho, kdo tomu rozumí. (Omlouvám se, ale ta otázka...) :D
Jiří Schwarz:
Do auta určeného pro 5 lidí jich běžně necpeme 8...
Ale přes okruh určený pro proud 16A zkoušíme 18... 20... nebo ještě "kousek"...
Myčka, trouba, konvice... Každý z těchto spotřebičů by si zasloužil mít vlastní okruh.
Ale to je zákrok do elektroinstala ce, která už dost překračuje možnosti běžného kutila.
Tomáš Suchopárek:
Úplně bez znalostí nejsem, jen nemám ještě moc zkušeností z praxe, tak se ptám. Uvědomuju si, že by na troubu MĚL být samostatný obvod apod., to já moc dobře vím, ale sekat do paneláku nebudu, abych tahal nový samostatný obvod. Právě proto mě zajímá, zda-li je jiná možnost, nebo prostě budou muset krotit používání více spotřebičů najednou.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana