Je možné připojení bojleru přímo z elektroměrového rozvaděče?

<< < (2/3) > >>

Pekara Jiří:
Pánove už jsem to v diskuzi řešil. Je pravda že vybavení EL rozvaděče je přesně dáno, ale existuje výrobce(Šašinka) který vyrábí rozvaděče které mají pevně oddělenou část pro jističe. Osobně tento rozvaděč mám doma a ČEZ s tím nemá problém.
Jirka ;)

Pavel Horský:
Jistě, to máte naprostou pravdu. Pokud si tazatel objedná rozvaděč s odděleným, již měřeným prostorem, pak není problém. Takový rozvaděč udělá na zakázku jakýkoli výrobce, nejen Šašinka.

M.Michal Mlej:
 (poklona)  za názory a radu - rozvaděč s odděleným prostorem - máte pravdu to by bylo nejvhodnější řešení. Celá situace nastala přestěhováním měření z 50 let (plechový zazděný rozvaděč s elektroměrama a jističema) mimo objekt, z tohoto rozvaděče byly někde v 80 letech vyvedeny extra dva přívody pro bojlery umístěné v bytech.
Takže  (poklona)  ještě jednou za rady a vysvětlení.
Taky mne překvapuje proč ke stávajícímu pilíři(přípojka) ve venkovním provedení přidali
podobný piliř (elektroměrový),  ale v provedení k zazdění. Vypadá to nevkusně. Zámek to má na obyčejný čtyřhran.,  přitom to je umístěno venku, to si otevře kde kdo šroubovákem. A ještě mně přesvědčují ,  že si musí udělat ještě podružný rozvaděč pro ty bojlery. Stávající jističe v bytech zůstavají . Jedna se o dva byty.

Pavel Horský:
Můžet poskytnou fotografii té "soustavy" rozvaděčů?
Jinak uzávěr na čtyřhran je u elektroměrovýc h rozvaděčů běžným řešením. Kdo by se vám taky v elektroměrovém rozváděši hrabal? Jak myslíte, že je to řešené jinde (panelové domy, bytovky atd.? Když vám někdo bude chtít udělat naschvál, otevře si i uzávěr, ke kterému je zapotřebí klička "půlměsíc". Není problém si ji dnes koupit v každém elektru za mrzký peníz.

M.Michal Mlej:
Situace : dum se čtyřmi byty-ve sklepě je stávající plechový rozvaděč z 50 let.
kde jsou umístěny elektroměry, jističe, hdo a z tohoto rozvaděče kdysi domovní správa zbudovala extra vývody pro bojlery v bytech.
Nyní se měření přemisťuje mimo budovu. Nejspíše si firma zvolila špatné rozvaděče což dokazuje i to, že k venkovnímu pilíři(připojka)umístili dva elektroměrové pilíře, na první pohled jsou pro zazdění. Možná ani nejsou pro venkovní umístění ,  mají zámek jen na obyčejný čtyřhran.
Na každý pád vám všem  (poklona)  za ozřejmění a vysvetlení a radu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana