Je možné připojení bojleru přímo z elektroměrového rozvaděče?
M.Michal Mlej:
Pro pana Horského fotografie a zaroveň (poklona) vám všem za dosavadní odpovědi a vysvětlení.
Václav Třetí:
Největší chyba je vždy to, že tazatelé situaci popisují po částech a my se tady domýšlíme jak by to mohlo být.
Když jsem pročetl další příspěvky, tak vše vypadá zase jinak. Pokud jsem to pochopil správně, tak tam máte čtyři elměry pro čtyři byty. V tom případě by měřící místa mohla zůstat podle připojovacích podmínek na veřejně přístupném místě v domě a nemusela by být v oplocení.
M.Michal Mlej:
Citace: Václav Třetí 10.09.2014, 09:43
Největší chyba je vždy to, že tazatelé situaci popisují po částech a my se tady domýšlíme jak by to mohlo být.
Když jsem pročetl další příspěvky, tak vše vypadá zase jinak. Pokud jsem to pochopil správně, tak tam máte čtyři elměry pro čtyři byty. V tom případě by měřící místa mohla zůstat podle připojovacích podmínek na veřejně přístupném místě v domě a nemusela by být v oplocení.
Fyzickým rozdělením dvojdomku (původni rozvaděč byl na jedné polovině domu) by neměli dva byty přístup k hlavními rozvaděči kde měli svoje elektroměry. A majitel jedne poloviny již nechtěl mít rozvaděč na sveé polovině. Omlouvám se všem za pravda chaoticky popsaný problem.
Vít Rotrekl:
Neslo by reseni takoveto:
- urcite tahaji nove kabely k jednotlivym bytum
- spolecne s nimi natahnout i kabely pro ovladani HDO(pro kazdy byt zvlast)
- v kazdem bytovem rozvadeci udelat blokovani tak jak ma byt
- vyvody pro bojlery predelat do bytovych rozvadecu
Pokud toto nelze, jeste je mozna varianta. Z distributorem se domluvit na umisteni jisticu pro bojlery v ER rozvadecich, pochopitelne ve vyvodove cast. Uz me bylo toto reseni povoleno, tedy ne pro bojler, ale pro branu, nebo neco takovyho. Ale mel jsem to pisemne od distributora povolene. Pokud jste v rajonu CEZu nebo PRE tak jsem tak na 90% presvedcen ze to neprojde.
Jeste je.jedno reseni, ale to povazuji.jako uplne nouzove....
Do kabeloveho prostoru pilire namontovat DINku a na tu dat jistic pro bojler, jistic pro ovladani a stykac pro bojler. Pochopitelne pripojene na odvodni svorky.
ACEOF ACES:
Já bych to viděl takto:
Před domem elektroměrový rozvaděč pro příslušný byt a v tom bytě bytový rozvaděč.
Z elektroměrovéh o rozvaděče před domem natáhnout dva kabely do bytu, do bytového rozvaděče, jeden kabel přívod a druhý kabel ovládání (HDO).
V bytovém rozvaděči osadit stykač pro bojler a příslušné jističe a přístroje pro elektroinstala ci bytu.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana