Jak spínat světla aplikací v telefonu a odkudkoliv?

<< < (2/5) > >>

Lukáš Rotrekl:
Pamatuju si, jak jsem měl jako študák jeden z prvních mobilní telefon. Nějak to  tak prostě dopadlo. Mě to  pomáhalo, žejsem díky tomu občas pomohl v rodinné firmě a pod.....

Ale tehdy jsem byl něco u známých v obchodě nakupovat a zazvonil mobil. Paní šéfová hlásí: "Kyš, Kyš, na dálkový ovládání......"

A když jsem přečetl příspěvek od Milana, tak jsem si ještě vzpomněl na vtip:
Běhá  takhle Husák na hradě po nádvoří, vždy udělá dva tři kroky, zvedne kamínek, strčí do kapsy, takhle to trvá celý dopoledne. Odpoledne už to Milouš nevydrží a volá Moskvu, co se děje. Za půl hodiny zvoní telefon zpět: "Už by to mělo být v pořádku. Omylem jsme jej přepli na lunochod." 

Milan Hudec:
Technika obecně má vliv na spokojenost člověka, na rozdíl od reklamních skic zobrazujících šťastného uživatele složitého systému, vídám štěstí spíše u nestresovaných jedinců, majících jednu zásuvku a vypínač.

Milan_Sk:
Presne ako píše pán Jiří Schwarz.
Mám to naprogramované v Arduinu Mega + W5100 a relé modul.
Chodí to krásne aj po sieti.
Musíte byť opatrný ohľadne indukcie a použiť tienený kábel na ovládacie prvky a Lan.

Radek Červený:
Foxtrot toto hravě zvládne, ale myslím si, že je to degradace Foxtrotu, nasadit ho na spínání pěti, šesti okruhů. Na straně druhé, jak toto jednou zkusíte, pravděpodobně budete časem rozšiřovat.

Pokud ovšem trváte na pár okruzích, a plánujete například dělat i EZS, umožní vám toto i systém od Jablotronu řady JA100.

Jinak trh je plný různých ethernetových relé, zkuste pohledat třeba i u Flajzara.

Martin_Vašíček:
Citace: Miroslav Minařík  06.09.2014, 20:34

Máme instalaci v KNX a Foxtrotu. Ani jednu nelze nazvat inteligentní. Inteligentní může být člověk, nikoliv algoritmus procesoru. Obě ovládáme i mobilním telefonem.

Definici inteligence znám, ale jak jinak souhrně nazvat elektroinstala ce Foxtrot, MyHome, E-gon, I-Bus, Loxon atd. atd. ? Zvlášť když tento souhrný název používají přímo i výrobci?

Jinak díky za nasměrování. Quido je přesně to, co jsem hledal.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana