Jak spínat světla aplikací v telefonu a odkudkoliv?
Miroslav Minařík:
Citace: Martin_Vašíček 07.09.2014, 08:32
Definici inteligence znám, ale jak jinak souhrně nazvat elektroinstala ce Foxtrot, MyHome, E-gon, I-Bus, Loxon atd. atd. ? Zvlášť když tento souhrný název používají přímo i výrobci?
Jinak díky za nasměrování. Quido je přesně to, co jsem hledal.
Když ještě Josef Kunc pracoval v ABB jako produkt manažer KNX (nyní spokojený důchodce na zahrádce) také tvrdil, že nejde o inteligentní ale systémovou instalaci.
Výrobci to samozřejmě nazvou všichni stejně. Přece není možné, že by někdo měl instalaci chytřejší, než konkurence.
(dance)
Viz diskuse zde http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,30579.0/topicseen.html
Ale samozřejmě pokud člověk hledá několik funkcí nebo potřebuje se vměstnat do konkrétního rozpočtu existují různé varianty. Je však nutno počítat s více člověkohodinam i.
Lukáš Rotrekl:
Myslím, že systémová je nejlepší název, případně ještě používám sběrnicová. Samozřejmě v mluvě se zákazníkem taky dojdu někdy až k inteligentní, ale to mě z huby nějak neleze.
Jan Franěk:
OSobně bych to řešil FOXTROTEM, který mi poté umožní bezproblémové rozšiřování kdykoliv v budoucnu, včetně mnoha "vychytávek", které jsou velice příjemné, až návykové. Nebo pak EZSkou, jak psal Radek ČErvený. JA100ka, umožňuje ovládat dost relátek, která se nechají využít na rozsvěcení světl, otevření vrat a podobně. To vše navíc k ochraně majetku.
Kupovat jiné zařízení, tak trochu navíc, by se mi asi moc nechtělo. Ale to je na každém zvlášt, kterou se vydá cestou.
Miroslav Minařík:
Osobně jsem také pro systém (třeba Foxtrot). Jeden kamarád chtěl ušetřit a nechal si dům tedy "nachytřil" stykači a relátky. Má čtyři veliké rozvaděče s velkým odběrem a hlasitým spínáním. A bez možnosti ovládání mobilem.
Tehdy ušetřil a dnes aby to vytrhal a udělal znovu.
Daniel Hudzík:
Citace: Milan_Sk 07.09.2014, 00:18
Presne ako píše pán Jiří Schwarz.
Mám to naprogramované v Arduinu Mega + W5100 a relé modul.
Chodí to krásne aj po sieti.
Musíte byť opatrný ohľadne indukcie a použiť tienený kábel na ovládacie prvky a Lan.
osobne som podobny problem riesil PICko s integrovanym Ethernet PHY (16F730 tusim...) s releovymi vystupmi a LCDckom. par hodin programovania a je to
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana