Jaký zvolit jistič a sazbu při změně vytápění?

<< < (2/2)

ACEOF ACES:
Myslím si, že v tomto případě přichází v úvahu i sazba D26d s jističem 3x32A, zejména v regionu ČEZu.
Ale je pravda, že D45d je dobrá sazba, proto bych nepospíchal s její změnou a počkal bych jak dopadne topná sezóna a zamyslel se nad rozložením zátěže v NT a VT, a pak se rozhodl jaká sazba by byla pro mě vhodnější.

Václav Třetí:
Já osobně bych s tím nic nedělal až do jara, po zimě se uvidí. Hodnota hl. jističe a stálý měsíční plat nejsou až tak vysoké, aby se jednalo o tísícové rozdíly, výměna jističe a revize bude také něco stát, takže by mohl být i prodělek místo úspory.

Martin Hroudný:
Sazba D45d se vyplatí oproti D02d při roční spotřebě elektřiny převyšující alespoň >60kWh na každou Ampéru 3f hlavního jističe (tj. pro jistič3f 3x40A to je 2400kWh ročně, pro 3x25A pak 1500kWh ročně).
Což splňuje 99,8% veškerých odběrných míst souvisejících s trvalým bydlením.

Otázkou je jen velikost jističe - zde bych slezl až na 3x25A.

Martin Hroudný:
Citace: Václav Třetí  08.09.2014, 10:05

Já osobně bych s tím nic nedělal až do jara, po zimě se uvidí. Hodnota hl. jističe a stálý měsíční plat nejsou až tak vysoké, aby se jednalo o tísícové rozdíly, výměna jističe a revize bude také něco stát, takže by mohl být i prodělek místo úspory.

Uvidí se až po červnu 2015. Změna celkové tarifikace distribučních sazeb (příspěvek na KVET a OZE se chce rozpustit do paušálu Kč/A či Kč/kW za rezervaci kapacity, dnes to je do Kč/kWh) se prý odkládá až na 2. pololetí příštího roku.
Vlk (velcí odběratelé, co žehrají, že platí majlant na obnovitelné zdroje) se musí nažrat a koza (malí odběratelé, co mají nést vyšší břímě) zůstat celá - a takové perpeťácké řešení se vymýšlí hodně blbě...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana