Budou normy konečně bezplatné ?

<< < (17/24) > >>

Lubomír Jindra:
Citace: Fuk Tomáš  27.10.2008, 00:03

Pro zajímavost jsem tam přidal skutečné současné ceny z e-shopu. Zdá se, že skutečně se to zlevnění papírových norem týká jen těch tenkých.

Pěkný graf. ...jak tak koukám na nejasnosti kolem cen papírového vydání potažmo jejich slušného zdražení ??,  nějak mě začíná v hlavě nahlodávat myšlenka nedůvěry jak asi budou vypadat skutečné ceny online přístupu... v tomhle státě se nedá věřit ničemu  >:(

Vladimír Šťavík:
Vidím, že jsem svým příspěvkem rozpoutal zajímavou diskusi. V příloze je celý zápis z poslanecké sněmovny týkající se schvalování daněho zákona. Jedná se o oficiální doslovný přepis. Pro toho, kdo nikdy neviděl v televizi záznam ze sněmovny při schvalování zákonů se může zdát hodně zmatečný.

V důvodové zprávě se mluví o 50% zlevnění tištěných norem, ale ne paušálně.

PS: Na stránkách www.psp.cz lze najít zápisy ze všech jednání sněmovny, ale určitě to není čtení na dobrou noc.

ALCR:
Mě vně zajímá jestli bude za původně slíbený paušální roční poplatek 3500,- Kč přístup ke všem normám bez omezení tisku, papírové a jiné varianty si mohou strčit někam  ;)

Vladimír Šťavík:
To ALCR

Paušalní poplatek je uveden ve vyhlášce.

Zde je výňatek z vyhlášky:

B. Poskytnutí přístupových práv                                                v Kč, včetně DPH

a. k individuálnímu čtení elektronické formy českých
    technických norem, dalších technických norem nebo
    technických dokumentů, bez možnosti tisku, jedno heslo   
    platné jeden rok                                                                             1000,-

b.  ke čtení elektronické formy českých technických norem,
    dalších technických norem nebo technických dokumentů,
    bez možnosti tisku, ve smluvních distribučních místech
    Úřadu, jedno heslo platné jeden rok                                              10000,-

c.  k individuálnímu čtení  elektronické formy českých
     technických norem, dalších technických norem nebo
     technických dokumentů a k individuálnímu tisku, jedno
     heslo platné jeden rok:
     b.1 tisk do     50 stran včetně                                                         1500,-
     b.2 tisk do   200 stran včetně                                                         2500,-
     b.3. tisk bez omezení                                                                      3500,-

Celá vyhláška je uvedena v příloze (již jsem ji jednou uváděl).
Omlouvám se, že jsem si původně myslel, že se jedná o zákon. Je to vyhláška.

Petr Doležal:
" Čím su starší, tím su blbější "

Jestliže a) je individuelní, co je pak b) ? Neindividuelní ?

Jestliže v a) se mohu koukat doma, tak v b) musí zajít na smluvní distribuční místo ? Co to je a kde to je ? A proč je to 10x dražší ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana