Budou normy konečně bezplatné ?
ALCR:
Jestli opravdu od nového roku bude možné za roční paušál mít možnost
ve variantě
B.
c. k individuálnímu čtení elektronické formy českých
technických norem, dalších technických norem nebo
technických dokumentů a k individuálnímu tisku, jedno
heslo platné jeden rok:
b.1 tisk do 50 stran včetně 1500,-
b.2 tisk do 200 stran včetně2500,-
b.3. tisk bez omezení 3500,-
Jestli to dobře chápu a za roční paušální částku 3500,-Kč a to včetně DPH bude umožněno čtení veškerých norem a dokonce jejich kompletní tisk tak není co řešit a beru to, ale zdá se mi to oproti současným cenám a stavu nějak moc levné.
ALCR:
Máte někdo bližší informace jek to vypadá, jestli se avizovaného systému distribuce norem od nového roku dočkáme, nebo nedočkáme? :-\
Jan Franěk:
V září na školení elektro v Brně to potvrdilo několik zainteresovaný ch lidí. Pevně doufám, že se to povede.
Kamil Novák:
Citace: Jan Franěk 03.10.2008, 20:02
V září na školení elektro v Brně to potvrdilo několik zainteresovaný ch lidí. Pevně doufám, že se to povede.
Něříkej hop ...
Kolik zainteresovaný ch už v posledním desetiletí tvrdilo, ža "padesátka" padne ? 10, 100, 1000 ? ??
ALCR:
No dokud nebudu mít za těch 3500.-Kč on line přístup ke všem normám alespoň v rámci oboru elektro tak tomu neuvěřím.
Nezdá se mi, že by se monopolní moloch vzdal minimálního poplatku 50 000,- Kč za online přístup k určitému souboru norem a najednou dal přístup za 3500.-Kč ke všem a ještě k tomu s neomezeným tiskem připadá mi to jako nereálná utopie.
Taky je tu určitě tlak/lobing soukromých subjektů které se živý prodejem předražených norem a ty by při zavedení tohoto systému na 95% zkrachovali.
Konec roku je za necelé 3 měsíce a nic se oficiálně neděje.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana