Musí mít mnou vyrobené automatizační systémy nějakou certifikaci?

<< < (2/4) > >>

Radek Červený:
Citace: Miroslav Minařík  02.09.2014, 13:09

Pokud si to vyrábíte sám asi ne.
Pokud to vyrobíte jinému a vyděláte na tom jedinou "korunu",  pak ano.
A to nehovoříme o tom, zda jde o malé nebo nízké napětí.

A ještě bych doplnil o: pokud to připojíte k distribuční síti. Taková zkouška na EMC by měla být zde základ.

Radek Červený:
Citace: Petr M  02.09.2014, 13:57

- EMC (nesmíte rušit a nesmí vám to shodit rušení)

Ani jedno z toho není sranda. Takový EMC jsem naposledy řešil tři dny, resetoval se procesor při kapacitně vázaných špičkách do komunikační linky. ESD u Ethernetu je taky  lahůdka na týden  >:D

Kolega Petr M byl rychlejší  ;)

Milan_Sk:
Podľa mňa by mal mať každý výrobok atest.
Čo sa týka doma a sám pre seba u nás na Sk zatiaľ nikoho nezaujíma čo máme za elmerom, samozrejme ak sa nestane nijaký úraz. Neviem ako je to v bloku a bytových domoch.
Robil som si viac-menej sám automatizáciu v dome z Arduina Mega a relay modulov. Samozrejme to nieje tak jednoduchá záležitosť ako to vyzerá na prvý pohľad. Vyžaduje to naštudovať danú tému a dodržať kopec vecí, nie len programovania. Na jednej blbosti som stál asi 2 týždne ;D
Osobne odporúčam mať minimálne projekt.
Chodí mi to to perfektne bez akejkoľvek poruchy, či náhodného zopnutia.

Jiri Dvorak:
Před několika lety jsem obdobnou záležitost řešil jakožto zaměstnanec malé firmy, mělo se jednat o
drobnou automatizace ( jednočip, display ,  tlačítka, 485, nějaké AI, DI, DO) – nakonec jsme to vzhledem k byrokracii a předpokládaném u počtu vyprodukovanýc h kusů / rok vzdali.

Jiří Černých:
Citace: Miroslav Minařík  02.09.2014, 13:09

Pokud si to vyrábíte sám asi ne.
Pokud to vyrobíte jinému a vyděláte na tom jedinou "korunu",  pak ano.
A to nehovoříme o tom, zda jde o malé nebo nízké napětí.

Takže pokud to někomu "daruji" jakoby zadarmo, tak to nemusí mít schválení?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana