Musí mít mnou vyrobené automatizační systémy nějakou certifikaci?

<< < (4/4)

Petr M:
Citace: Milan_Sk  03.09.2014, 20:30

Dosť hororový scenár :(

Ani ne. Lidi jsou schopní to, co jsem napsal, ještě rozvinout a dovést k dokonalosti...  :(

Niekedy sú tie home výrobky na väčšej úrovni a hlavne bezpečnejšej ako komercia. Na druhej strane zákon je zákon a je potrebné ho dodržiavať.

To nepopírám, china export a zásuvky ze SEZ jsou fakt humus největší  :( Ale mám svou čest mám rád svu svobodu a když něco prodávám, chci z toho mít zisk. Proto nemůžu prodat svůj výtvor, pokud si nejsem jistý, že je v pořádku. Jinak místo práce, která sype korunky, budu sypat čas a peníze do reklamací. Navíc si odradím zákazníky a ti o tom šmejdu řeknou dalším lidem, co by si to mohli koupit v budoucnu... Na zkušebnu bych šel s výrobkem i v případě, že by to zákon nenařizoval.

Jsou dva způsoby, jak zjistit, že při ESD výboji do pravýho dolního rohu displeje proběhne výboj po rámečku na zdroj pro procesor a zařízení se restartuje:
- Střelit do toho místa ESD pistolí.
- Po plánovanou dobu životnoti zaměstnávat jako brigádníky studenty psychologie, kteří budou na telefonu trpělivě vysvětlovat dámám, který si koupí můj výrobek, že toto zařízení opravdu není kompatibilní s jejím novým, růžovým svetrem renomované módní značky.

Je levnější oficiálně získat CE, než si to pokoutně testovat sám. Bezodrazovou komoru pod 5M jsem ještě neviděl, když mrknete na R&S na cenu VF generátoru, VF zesilovače a spektrálu, tak vás poleje studený pot. Je levnější si ty věci na pár dní pronajmout a mít ještě kulatý štempl na výsledky, než kupovat a posílat na kalibrace měřící techniku, zaměstnávat k tomu technika, co má normy v malíčku,, .. A otestovat výrobek prostě musíte, je to v zájmu vašeho zákazníka (čti obchodu).

Hoci EU a ich nariadenia nás pekne  >:(

Konkrétně CE je (resp. má být) metla na prodejce nefunkčních a nebezpečných bazmeků, co vynechají zkoušky, aby mohli podtřelit cenu. Takže tohle vůbec  není špatný.

Jenomže trochu kulhá vymáhání práva  >:( Dokud dovozci nebezpečných krámů nebudou končit jako ti, co přeprodávali metanol a nezajímala je kvalita lihu, nemusí se poctivost vyplatit  :'(. A to je na zákonech nejhorší - kdo je dodržuje, je na tom někdy hůř než ten, kdo si s nima vytírá zadek.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana