Prečo mi vybavuje chránič i pres izolacný odpor 20M ohm?
Kastner Lubomír:
Zkuste změřit reziduální proudy. Mám zkušenost, že izolačně vyhoví, ale reziduální proudy jsou vysoké a proto i může vyhazovat. A je i dost možné, že hodnoty jak izolační, tak i reziduální mohou být závislé na vlhkosti.
Jiří Schwarz:
Citace: Kastner Lubomír 01.09.2014, 12:35
... A je i dost možné, že hodnoty jak izolační, tak i reziduální mohou být závislé na vlhkosti.
To je sice pravda, ale taková závada se spíše projevuje při zapnutí nebo po krátkém běhu, ne při vypnutí, jak píše pan Ižák.
Ižák Ctibor:
Mimochodem, fakt jste do toho narval 2,5 kV?
Áno, Bohužiaľ, na meranie mám veľmi obmedzené prístrojové vybavenie. Mám však starý megmet na kľuku , 2,5 kV. Rozhodol som sa , že ak to prerazí, aspoň budem vedieť, že tam je porucha. Berte to tak, že tým, že už aktívne ako dôchodca v odbore nepracujem, neoplatí sa mi nakupovať prístroje.
Ižák Ctibor:
Zkusit chránič s rázovou oddolností (předpokládám, že prvotní zjištění ohled
ně vlhkosti, unavených kndenzátorů a pod. jste coby odborník provedl).
Máte pravdu. Podobné meranie aby som pravdu povedal, ako(rázová odolnosť), je pre mňa španielskou dedinou. Veľmi rád by som sa aj v tomto smere zdokonalil a preto by som vám bol veľmi vďačný, pokiaľ by ste mi tento pojem podrobnejšie objasnil. Prípadne vysvetlil, o aké meranie by malo ísť. Samotný pojem "rázová odolnosť" mi niečo našepkáva, avšak presne o čo ide, neviem. :o :(
Čo sa týka ostatných príspevkov, otrasy to spôsobovať nemôžu, nakoľko chránič je úplne inde, v chatke, kde žiadne otrasy nie sú.
Mimo chodom, je tu jedna taká anomália, že chránič nevybavuje pravidelne, ale sporadicky. Preto väčšina meraní bude pravdepodobne skreslená. Aj preto som izolačné stavy meral až 2,5kV napätím, aby sa mi skôr prejavili možné prierazy.Poznáte to, že najhoršie sa hľadajú poruchy, ktoré sa objavia občas a netrvajú nastálo.
Milan Hudec:
Kolego rázovou oddolností chrániče jsem myslel nasazení typu G.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana