Prečo mi vybavuje chránič i pres izolacný odpor 20M ohm?
Lukáš Rotrekl:
Zkuste jen prostou výměnu chrániče... Já to řešil u nás asi měsíc zpět. 300mA chránič neuastále vypadával. Nepravidelně v intervalu 5minut až 3hodiny. Po dvou dnech odpojování a hledání všeho možného jsem jen tak ze zoufalosti zkusil místo chrániče dát jeden 100mA, který mi tu ležel a od té doby ani jeden výpadek......
Zdeněk Mazač:
A co impedance L-N? Horší spoj, menší průřez vodičů, větší i okamžitá zátěž a proud Ipe se zvětší.......n ěkolikrát jsem se s tím setkal i když spotřebič při revizním měření vykazoval dobré hodnoty
Radim Strycharski:
Citace: Zdeněk Mazač 01.09.2014, 22:31
A co impedance L-N? Horší spoj, menší průřez vodičů, větší i okamžitá zátěž a proud Ipe se zvětší.......n ěkolikrát jsem se s tím setkal i když spotřebič při revizním měření vykazoval dobré hodnoty
Jak může impedance L-N ovlivňovat proud Ipe? :o
Zdeněk Mazač:
Třeba i přes horší stav předřadníku v zářivce
Petr M:
Ještě jedna myšlenka. Jak daleko je ten chránič od stykače čerpadla, který ho sestřelí? Stykač je zlomyslný lump a patří buďto na samotku, nebo do společnosti sobě rovných.
Co všechno takový stykač-záškodník dokáže, když má dobrou náladu (a tu má furt):
- Rád obloukama na kontaktech shazuje PLC
- S oblibou při vypínání pouští šlehy do ovládacích okruhů (polovodiče, bojte se >:D)
- Zákeřně zmagnetovává (DC) / odmagnetovává (AC) všechno kolem sebe, včetně spouští chráničů (norm)
- Má docela valký mag. pole, pokud je např. v dosahu součtový trafo chrániče, s radostí na něm indukuje nějaký ten decentní offset (norm). navíc, potvora, před měřením vždycky odpadne a chránič se zdá naprosto v pořádku.
- Při rozpínání si vychutnává, že se v cívce mění geometrie jádra a "šlehne" tak do okolí magnetický pole s velkým gradientem. Chránič pobíž si to může vyložit jako impuls reziduálního proudu, pokud se ten zášleh uzavře i přes jádro součtovýho trafo... (norm)
- Máte jistotu, že vedle sepnutýho stykače nebude ostatním komponentům zima. Hlavně tehdy, když to nepotřebujete. >:D
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana