Má smysl na malém městě instalovat Lighting Energy Saver?

(1/3) > >>

Marek Vavra:
Naše město dostalo nabídku od firmy ES electronics http://www.eselectronics.eu/cz/osvetleni.html
na instalaci Lighting Energy Saver, mělo by to být nějaké "trafo" za půl milionu, které by mělo při provozu VO uspořit spoustu peněz. Zdá se mi to jako nesmysl, ale o téhle technologii nic nevím, ani jsem na internetu nenašel žádné smysluplné informace.
Znáte to?
Přišli jste s tím do do styku?
Má to smysl pořizovat nebo je to lapák na vejry?

Jiří Schwarz:
Zažil jsem zajímavou diskusi. Na veletrhu AMPER2014 jsem hovořil se zástupci společnosti .... Něco jako poradenská služba, která má zkušenosti, kontakty,... a dokáže poradit do čeho je rozumné z obecních prostředků investovat a co je jen způsob jak z radnice peníze vytáhnout.
Zkuste je oslovit.

Petr M:
Zkuste si odpovědět na tři otázky:
1. Máte dobře kompenzovaný účiník přímo u svítidel?
2. Platí u vás fyzikální zákony?
3. Máte u vás v městečku napnutý obecní rozpočet?

Pokud jsou všechny tři odpovědi ANO, sepište to. Ale ne jako smlouvu, ale jako trestní oznámení pro pokus o podvod.

Jirka Š. Svejkovský:
Jinými slovy:
nabízejí vám procesorem řízenou regulaci napětí s kompenzací účiníku. Za půl mega - no neberte to.

Zkusil jste se obrátit na někoho, kdo má s podobným systémem zkušenosti? Například na stránkách regulace-vo najdete určité informace.

Určitě budete potřebovat detailní informace o provozu VO během roku, o použitých světelných zdrojích a jejich počtu.

Mimochodem, grafy v katalozích obou firem se nápadně podobají.

Jiří_Hrubý:
Setkal jsem se s tím jednou. Podpětí krátí životnost některých výbojek. Když to začlo blbnout, bylo v síti VO i 270V. Moc jsem se o to do hloubky nezajímal, ale ve střevech to mělo tuším že autotrafa na toroidech a přepínalo to odbočky. Ztráty na regulaci nějaké byly...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana