Víte o vypínači, ideálně na stěnu, který vypíná/spíná N/L ve správném pořadí?

<< < (5/6) > >>

Vratislav Fugl1:
Citace: Radek Paos  20.08.2014, 23:30

asi to překombinovává m:( Jen jsem vycházel z toho, když je výhodné používat xP+N jistič, mohlo by být stejně výhodné používat i obdobný vypínač. V tomto konkrétním případě jde o lampičku k posteli dětí.

A co brání použít lampičku dětskou? Na trhu jich je dostatek, ne jako dříve. Tehdy jsem vzal nabíječku od mobilu ,  atd. atd. Dnes je situace naštěstí jiná. A bez bastlení !

Jan Kelbich:
Citace: Radek Paos  20.08.2014, 23:30

V tomto konkrétním případě jde o lampičku k posteli dětí.

Pokud vám jde o bezpčnost, tak pokud je lampička jednofázová, použijte prostě dvojpoólový vypínač, určený k danému účelu, a pořadí spínání kontaktů neřešte. Nemá to smysl.

A pokud vám jde skutečně o bezpčnost dětí, tak je nejlepší koupit hotový výrobek (lampičku) dělanou přímo k danému účelu. Takový hotový výrobek bude jistě řešit i mnohem podstatnější věci než je dvojpólové vypínání. Např. mechanickou odolnost, požární bezpečnost atd.

Radek Paos:
Citace: Zdenek Hejčl  21.08.2014, 00:31

jo, taky jsem si jako dítě šáhl do lampičky:) když byla vyšroubovaná zásuvka a zapnutá.
?

psal jsem z mobilu v posteli pospávaje, mělo být žárovka:)

Radek Paos:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  21.08.2014, 08:32

Jak chcete u lampičky zajistit, aby byla fáze vždy na stejném vodiči? Stačí otočit zástrčku v zásuvce a vše je jinak ...

no právě proto bych raději odpojil L i N

Jan Kelbich:
...
Citace: Radek Paos  21.08.2014, 13:03

no právě proto bych raději odpojil L i N

Potom už vůbec nechápu, proč se snažíte řešit pořadí spínání kontaktů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana