Jak se dá elektrikou zabít člověk? Nyní případ Kramný ...

<< < (4/16) > >>

Jiří Kaufner:
Co když člověk dostane ránu... ale když se nemůže pustit!
Jednou jsem se nemohl pustit a to je pak sakra dlouhá chvilka!

Soused přivezl písek a aby se mu nesypal, dal okolo podlážky a ty zajistil ocelovou tyčí. Co čert nechtěl, trefil zemní kabel, ale tak dobře, že poškodil jen jednu fázi... no a aby toho nebylo málo, chytil jsem se dvou tyčí najednou, té co prorazila kabel a vedlejší, která byla "jen" v zemi... už je to spoustu let, ale asi to nikdy nezapomenu...

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jiří Kaufner  29.07.2014, 21:29

už je to spoustu let, ale asi to nikdy nezapomenu...

Taky jste slyšel ten parník v hlavě? Duuuuuuuuuuuu .....

Jan Kelbich:
Citace: Jaroslav Hasala  29.07.2014, 19:03

Na každý pád, zabít někoho el. proudem tak, aby to bylo na 100%,  a zároveň na těle nezůstaly žádné viditelné stopy, není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát.

A ještě tak, aby si toho dotyčný nevšiml, neprobudil se ...   (wall)
Citace: Jaroslav Hasala  29.07.2014, 19:03

Celý ten případ je dost podivný.

Je. Fakt hodně. Kdo ví co zatím je. Fakt se obávám, že je to zase pěkný hon na někoho.
Napadá mě, což takhle Blesku poradit třeba použití podkožních elektrod, v takovém případě na to prý stačí 9 V. Blesk by se určitě chytil, ale představa jak vrah "instaluje" obětem podkožní elektrody je krásně absurdní ...

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Kelbich  29.07.2014, 22:04

Fakt se obávám, že je to zase pěkný hon na někoho.

Říkal jsem tomu redaktorovi, že musí být takový úmysl nejdříve prokázán a to je věc orgánú činných v trestním řízení, nikoliv "dementní slozky" populace, která nechá popravit kohokoliv jen proto, že si "myslí".

Petr M:
Citace: Jiří Schwarz  29.07.2014, 19:44

I když patřím mezi opatrnější jedince, nějaké ty rány jsem dostal.
A že mě to nezabilo, to naznačuje, že to úplně jednoduché a jisté s využitím "běžného napětí sítě" nemusí být.

Jj, taky žiju, ale asi jenom kvůli tomu, že se elektriky bojím jak vedení ŘSD Pošvářové  ;)

Moje pravidla přežití:
1. Když nevíš co v tom je, nelez do toho.
2. Pokud nepotřebuješ měřit, vypni to.
3. Páčka dole neznamená, že v tom nic není. Jistotu dá až zkoušečka.
4. Když můžeš, šlusni natvrdo přívodní dráty za hlavním vypínačem nebo na vstupu.
5. Hlídej si oblečení a boty. Dlouhý nohavice, po kterých si člověk šlape, jsou v mokru stejně užitečný jako pantofle.
6. Je pod mou důstojnost pracovat neizolovaným nářadím.
7. Když už musím něco změřit v zapnutým stavu, tak se na to musím cítit. Žádný stres, nervy, vínečko... Když se necítím, tak si nachystám protokoly a papíry,... Změřit a doplnit to mohu druhý den.
8. Na živý části smí sahat jenom jedna ruka. Když připráci používám druhou, musí v ní být izolovaný nástroj.
9. Někdo musí být na blízku, kdyby bylo nejhůř.
10. Žádný ženský s hlubokým výstřihem nebo extra krátkou sukýnkou v dohledu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana