Jaké máme nové ČSN a předpisy?

<< < (53/59) > >>

František Šohajda:
Citace: Kamil Novák  25.05.2022, 16:39

Což má ovšem pro revizního technika hodnotu 0 (nula)...  :-[

TNI je výklad normy!!

Kamil Novák:
Citace: František Šohajda  25.05.2022, 18:43

TNI je výklad normy!!  

... který je pro revizního technika k ničemu. Nebo snad ne? Můžete snad napsat nějakou závadu u které se opřete o TNI??   :-[

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Kamil Novák  25.05.2022, 20:11

... který je pro revizního technika k ničemu. Nebo snad ne? Můžete snad napsat nějakou závadu u které se opřete o TNI??   :-[

Může. Pokud je tato konkrétní TNI uvedena v dokumentaci. Stejně tak i PNE.
Ale to se pak opírá spíš o platnou dokumentaci.

Kamil Novák:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  26.05.2022, 21:59

Může. Pokud je tato konkrétní TNI uvedena v dokumentaci. Stejně tak i PNE.
Ale to se pak opírá spíš o platnou dokumentaci. 

To mne doopravdy pobavilo (nic ve zlém  ;) ).
Drtivá většina autorů "canců" (protože projektanti se jim říkat nedá) má neskutečné problémy s normami. Nedokážu si představit, že by si situaci ještě komplikovali TNI  (norm)

Jan Franěk:
Osobně vnímám TNI jako vysvětlivky nejasných výkladů dané normy. Tedy v jistém slova smyslu, jako závaznou část normy. Nicméně bych se TNIčkem asi v revizi také neoháněl. Nicméně pokud by bylo TNIčko citované ve smlouvě, nebo v projektu na který se smlouva odkazuje, tak asi OK.

Ale toto mi už přijde jako "poměřování šroubováků"  ;D ;D ;D

Citace: Kamil Novák  27.05.2022, 07:48

To mne doopravdy pobavilo (nic ve zlém  ;) ).
Drtivá většina autorů "canců" (protože projektanti se jim říkat nedá) má neskutečné problémy s normami. Nedokážu si představit, že by si situaci ještě komplikovali TNI  (norm)

Jasně. Právě jsem zpracovával nabídku na projekt, kde se odkazují na již více jak rok neplatnou normu-4-41 . A není jediná. NIcméně občas potkávám projekty, kde lze s úspěchem pochybovat o odbornosti zhotovitele, či přímo o jeho duševním zdraví. Ale když řeknu že Á, musím říci i Bé. Tedy že v poslední době se setkávám i s projekty na slušné úrovni. ZDe pak rok neplatná norma je spíš opomenutím a nedostatečnou aktualizací neustále kopírovaných textových částí. Komu z nás se to ještě nestalo že?  ;) o:-)

Pojďme se věnovat podstatnějším věcem, než je diskuse nad závaznosti TNI. Nechme to právníkům

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana