Jaké máme nové ČSN a předpisy?
František Šohajda:
Citace: Kamil Novák 25.05.2022, 16:39
Což má ovšem pro revizního technika hodnotu 0 (nula)... :-[
TNI je výklad normy!!
Kamil Novák:
Citace: František Šohajda 25.05.2022, 18:43
TNI je výklad normy!!
... který je pro revizního technika k ničemu. Nebo snad ne? Můžete snad napsat nějakou závadu u které se opřete o TNI?? :-[
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Kamil Novák 25.05.2022, 20:11
... který je pro revizního technika k ničemu. Nebo snad ne? Můžete snad napsat nějakou závadu u které se opřete o TNI?? :-[
Může. Pokud je tato konkrétní TNI uvedena v dokumentaci. Stejně tak i PNE.
Ale to se pak opírá spíš o platnou dokumentaci.
Kamil Novák:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 26.05.2022, 21:59
Může. Pokud je tato konkrétní TNI uvedena v dokumentaci. Stejně tak i PNE.
Ale to se pak opírá spíš o platnou dokumentaci.
To mne doopravdy pobavilo (nic ve zlém ;) ).
Drtivá většina autorů "canců" (protože projektanti se jim říkat nedá) má neskutečné problémy s normami. Nedokážu si představit, že by si situaci ještě komplikovali TNI (norm)
Jan Franěk:
Osobně vnímám TNI jako vysvětlivky nejasných výkladů dané normy. Tedy v jistém slova smyslu, jako závaznou část normy. Nicméně bych se TNIčkem asi v revizi také neoháněl. Nicméně pokud by bylo TNIčko citované ve smlouvě, nebo v projektu na který se smlouva odkazuje, tak asi OK.
Ale toto mi už přijde jako "poměřování šroubováků" ;D ;D ;D
Citace: Kamil Novák 27.05.2022, 07:48
To mne doopravdy pobavilo (nic ve zlém ;) ).
Drtivá většina autorů "canců" (protože projektanti se jim říkat nedá) má neskutečné problémy s normami. Nedokážu si představit, že by si situaci ještě komplikovali TNI (norm)
Jasně. Právě jsem zpracovával nabídku na projekt, kde se odkazují na již více jak rok neplatnou normu-4-41 . A není jediná. NIcméně občas potkávám projekty, kde lze s úspěchem pochybovat o odbornosti zhotovitele, či přímo o jeho duševním zdraví. Ale když řeknu že Á, musím říci i Bé. Tedy že v poslední době se setkávám i s projekty na slušné úrovni. ZDe pak rok neplatná norma je spíš opomenutím a nedostatečnou aktualizací neustále kopírovaných textových částí. Komu z nás se to ještě nestalo že? ;) o:-)
Pojďme se věnovat podstatnějším věcem, než je diskuse nad závaznosti TNI. Nechme to právníkům
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana