Jaké máme nové ČSN a předpisy?

<< < (45/60) > >>

Tým Elektrika:
ČAS vydala aktuální věstník změn v ČSN pro květen 2020
    ČAS vydala aktuální věstník změn v ČSN pro květen 2020. Prohledávejte, listujte, nebo si jej stáhněte zde!
    Zdroj: zde...

Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
    ČAS vydala aktuální věstník změn v ČSN pro květen 2020

Josef Drda:
Nové normy vydané v Červnu 2020

ČSN EN IEC 60071-1 ed. 3
Koordinace izolace – Část 1: Definice, principy a pravidla

ČSN EN IEC 61535 ed. 2
Instalační spojky určené k trvalému spojení v pevných instalacích

ČSN EN IEC 61851-1 ed. 3
Systém nabíjení elektrických vozidel vodivým propojením – Část 1: Obecné požadavky

ČSN EN 54-13+A1
Elektrická požární signalizace – Část 13: Posouzení kompatibility a propojitelnost i komponentů systému

ČSN EN 54-22+A1
Elektrická požární signalizace – Část 22: Nulovatelné lineární hlásiče teplot

Tým Elektrika:
ČAS vydala aktuální věstník změn v ČSN pro červen 2020
    ČAS vydala aktuální věstník změn v ČSN pro červen 2020. Prohledávejte, listujte, nebo si jej stáhněte zde!
    Zdroj: zde...

Co pozitivního a konstruktivníh o byste doplnili k této informaci?
    ČAS vydala aktuální věstník změn v ČSN pro červen 2020

Josef Drda:
SRPEN 2020

TNI 33 2000-4-41
Elektrické instalace nízkého napětí – Část 4-41: Ochranná opatření pro zajištění bezpečnosti – Ochrana před úrazem elektrickým proudem – Komentář k ČSN 33 2000-4-41 ed. 3

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Josef Drda  03.08.2020, 13:01

SRPEN 2020

TNI 33 2000-4-41
Elektrické instalace nízkého napětí – Část 4-41: Ochranná opatření pro zajištění bezpečnosti – Ochrana před úrazem elektrickým proudem – Komentář k ČSN 33 2000-4-41 ed. 3

Doporučuju prostudovat. Je to stručné, ale vidím tam dva výrazné důsledky.

Pozitivní je ten, že konečně nemusíme studovat imperiální právo, abychom pochopili význam pojmu "household". Odkazovaný dokument jsem nečetl, ale za mě dobrý.

Negativní je ten, že s konečnou platností vysvětlila, jak se postavit k rozdělení prostor na N, NB, a ZN ze změny ed. 2. Rozdělení je naprd, takže se ruší a dál se bude postupovat podle konkrétních vlivů. Super, doteď to nebylo vlastně jinak.

A co vyhl. 73/2010? Ta nám nařizuje před uvedením do provozu zařízení ve zvlášť nebezpečných prostorech pozvat TIČR. Pecka. Kdy je mám pozvat? Mám je vůbec zvát?

Mimochodem, navrhovaná novela se ZN prostory počítá taky.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana