Jaké máme nové ČSN a předpisy?
Kamil Novák:
Citace: František Šohajda 15.01.2014, 19:40
Já jsem chtěl jen napsat, že asi názor pracovníka čsni bude asi více objektivní než jiného pracovníka, i když státní instituce.. 8)
Já se na to dívám z jiné strany.
Když by došlo na "lámání chleba" tak se bude RT zpovídat pracovníkovi dozoru, nikoli ÚNMZ.
A proto má podle mého názoru "větší pravdu" ten první. I když to může být pouze z moci úřední. :-[
Citace: František Šohajda 15.01.2014, 19:40
My dva to asi nevyřešíme! Když to jiní, co jsou tím honorovaní ,mají odlišné názory!
To zcela jistě ne.
Já si prostě jen nechci zbytečně zvětšovat množství náležitostí kterých je zapotřebí si při revizích všímat, když to po mě nikdo nevyžaduje.
Josef Drda:
Nové normy vydané v Únoru 2014
ČSN EN 61557-10 ed. 2
Elektrická bezpečnost v nízkonapěťovýc h rozvodných sítích se střídavým napětím do 1 000 V a se stejnosměrným napětím do 1 500 V - Zařízení ke zkoušení, měření nebo sledování činnosti prostředků ochrany - Část 10: Kombinovaná měřicí zařízení ke zkoušení, měření nebo sledování činnosti prostředků ochrany
ČSN EN 61557-14
Elektrická bezpečnost v nízkonapěťovýc h rozvodných sítích se střídavým napětím do 1 000 V a se stejnosměrným napětím do 1 500 V - Zařízení ke zkoušení, měření nebo sledování činnosti prostředků ochrany - Část 14: Zařízení ke zkoušení bezpečnosti elektrického zařízení strojů
ČSN EN 60670-24
Krabice a úplné kryty pro elektrická příslušenství pro domovní a podobné pevné elektrické instalace - Část 24: Zvláštní požadavky na úplné kryty pro umístění ochranných zařízení a jiných elektrických zařízení rozptylujících výkon
ČSN EN 61000-3-3 ed. 3
Elektromagnetická kompatibilita (EMC) - Část 3-3: Meze - Omezování změn napětí, kolísání napětí a flikru v rozvodných sítích nízkého napětí pro zařízení se jmenovitým fázovým proudem <= 16 A, které není předmětem podmíněného připojení
ČSN EN 61643-311 ed. 2
Součástky nízkonapěťovýc h zařízení pro ochranu před přepětím - Část 311: Výkonnostní požadavky a zkušební obvody pro plynové bleskojistky (GDT)
ČSN EN 61643-312
Součástky nízkonapěťovýc h zařízení pro ochranu před přepětím - Část 312: Výběr a aplikace plynových bleskojistek
Josef Drda:
Nové normy vydané v Březnu 2014
ČSN 33 0010 ed. 2
Elektrická zařízení - Rozdělení a pojmy
ČSN EN 60099-5 ed. 2
Svodiče přepětí - Část 5: Doporučení pro volbu a použití
Josef Drda:
Nové normy vydané v Dubnu 2014
ČSN 33 2000-7-718
Elektrické instalace nízkého napětí - Část 7-718: Zařízení jednoúčelová a ve zvláštních objektech - Prostory občanské výstavby a pracoviště
ČSN EN 61496-1 ed. 3
Bezpečnost strojních zařízení - Elektrická snímací ochranná zařízení - Část 1: Obecné požadavky a zkoušky
ČSN 33 2312 ed. 2
Elektrické instalace nízkého napětí - Elektrická zařízení v hořlavých látkách a na nich
ČSN EN 60743 ed. 2
Práce pod napětím - Terminologie pro nástroje, zařízení a vybavení
František Šohajda:
Nové normy vydané v květnu 2014
(Někde jsem četl, že vše bude vydáno jen přeloženo??) :-\
ČSN EN 1838 -Světlo a osvětlení -Nouzové osvětlení
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana