Jaké máme nové ČSN a předpisy?

<< < (29/60) > >>

František Šohajda:
Citace: Kamil Novák  13.01.2014, 22:02

To snad ani nikdy nebylo možné. Myslím to vydávání osvědčení a s tím související přezkušování. Zdražování samozřejmě možné je a i vždy bylo.  :(

Bylo to možné a hodně se to tak i dělalo a používalo !
Třeba výtaháři měli zkoušky vždy jen na svém "podniku" a na na TIČRu ... ;)
Různé "zájmové" skupiny to dělávali také mimo TIČR . ?

Ještě bych chtěl kolegy upozornit na novou a celkem zajímavou TNI 33 2000-7
vyšla 12/2013 !
Třeba ve čl.531.2.3.1 je že proudový chránič nemusí za určitých podmínek odpojovat
nulový vodič .......atd.... atd...

Kamil Novák:
Citace: František Šohajda  15.01.2014, 11:24

Ještě bych chtěl kolegy upozornit na novou a celkem zajímavou TNI 33 2000-7
vyšla 12/2013 !
Třeba ve čl.531.2.3.1 je že proudový chránič nemusí za určitých podmínek odpojovat
nulový vodič .......atd.... atd...

Jelikož je to ale pouze TNI, tak se s tím není zapotřebí vůbec zabývat.
Ale díky za upozornění.

František Šohajda:
Citace: Kamil Novák  15.01.2014, 18:38

Jelikož je to ale pouze TNI, tak se s tím není zapotřebí vůbec zabývat.
Ale díky za upozornění.

Kolego, já vám to neberu !
Ale co mě řekl p. Czirik ,  že je to výklad ČSN a může se to uvádět do RT i jako článek pro závadu ! Tak asi zase to není cár papíru ! (norm)
Použití s ČSN ,  protože v ČSN není dost místa na přesné vysvětlení, kde mohou být různé výklady!
Protože TNI prochází stejnou legislativou jako ČSN! Stejnou schvalovací soustavou!
Tak je platná pro projednávané zařízení jako ČSN !

Nejsem odborník čsni tak, jak jsem dostal, tak dávám dál! ;D ;D ;D

Kamil Novák:
Citace: František Šohajda  15.01.2014, 18:56

Kolego, já vám to neberu !
Ale co mě řekl p. Czirik ,  že je to výklad ČSN a může se to uvádět do RT i jako článek pro závadu ! Tak asi zase to není cár papíru ! (norm)
Použití s ČSN ,  protože v ČSN není dost místa na přesné vysvětlení, kde mohou být různé výklady!
Protože TNI prochází stejnou legislativou jako ČSN! Stejnou schvalovací soustavou!
Tak je platná pro projednávané zařízení jako ČSN !
Nejsem odborník čsni tak, jak jsem dostal, tak dávám dál! ;D ;D ;D

No a druhý názor mám od inspektora SÚIP :
VolnáCitace

TNI je jakýsi "návod k použití" příslušné ČSN.
Brát TNI v úvahu při revizi lze pouze v případě, že bylo za použití TNI i projektováno. A o této skutečnosti by musel RT hlavně vědět. V ostatních případech nelze rozpor s TNI uvádět do RZ.
Což mi připadá logické. A jelikož se podle TNI (pokud mohu posoudit) neprojektuje, tak se podle nich ani nereviduje a tudíž není důvod se s nimi (z hlediska revizí) ani zabývat.

František Šohajda:
Inspektor tehdy ITI mě řekl (i více kolegům) že třeba na RD není potřeba projekt a není potřeba jej při revizi ! :-\

Jsou někdy různé názory...

Já jsem chtěl jen napsat, že asi názor pracovníka čsni bude asi více objektivní než jiného pracovníka, i když státní instituce.. 8)

My dva to asi nevyřešíme! Když to jiní, co jsou tím honorovaní ,mají odlišné názory!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana