Jaké máme nové ČSN a předpisy?
Jiří Schwarz:
Mě by zajímalo kde kupují a jak studují normy Ting-Ťongové když dokáží dát na trh třeba odporovou páječku s dvoudrátovým přívodem?
Takže jak říká kamarád:"...Proč kradu SW? Protože nekradu!!..."
Vilém Gracias:
Honore de Balzac
I při nejlepší správě se dělí národ, byť sebevětší a sebejednotnějš í, vždycky na dvě protivné strany.
To jest:
první strana
individua, která kradou. To je strana silnější.
druhá strana
individua, která jsou okrádána. To je strana větší.
Jiří Sedlmajer:
Nebrečte, oni to i ti normotvůrci "nemají lehké", viz
http://www.in-el.cz/?r=255745436&s=d133f441efd55f3cee215d5b7e5d942c&t=201&p=100320
kolikrát tomu ani nerozumí a podle toho to pak vypadá!
Co tak mít normy v pdf a když tak si to půjčit? JAko knihu, CDčko... Co vy na to? Máte někdo něco v PDF?
Jan Alin:
Cokoliv mám v jakékoliv formě mám automaticky i v PDF :-) a jsem také schopný z čehokoliv PDF udělat (treba i z videokazety :-) ). Problém sdílení a půjčování je pouze v autorském zákonu, je to stejný zákon podle kterého je chráněn ten známý Mickey mouse. Chtěl jsem si dát výpisky určitých článků na web abych je měl kdykoliv po ruce ale po konzultacích co mohu a co ne jsem od toho upustil.
František Bernard:
Pro pana Sedlmayera : mám cca 230 platných norem na CD v pdf. Rád bych napověděl : podle autorského zákona si mohu pro svou potřebu vyrobit jednu kopii. mohu ji třeba někomu na chvilku půjčit ? Když jsme zaváděli systém kvality podle ISO 9000, dozvěděli jsme se, že normy se kopírovat nesmějí, ale pro své pracovníky se mohou dělat výpisy. Taky nerad své peníze utrácím za předražené normy. V místě mého bydliště se scházíme v místní restauraci cca 2x do týdne (známí elektrikáři) a sdělujeme si nové poznatky, normy a pod. O ženských už se nebavíme, dávno je máme přečtené, politika nás taky nebaví (pokud je tam Jiří), ale o naší práci se vydržíme bavit dlouho. Asi jsme nějak duševně postiženi.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana