Vyhovuje norme kábel 4x6 mm2 zo stĺpa do elektromeru v RD?

(1/5) > >>

Martin H.:
Dnes mi volala svokra (tchyně),  že sa teší, lebo jej konečne vymenili prívodný kábel. Trasa: stĺp pred domom - nástrešák - elektromer na stene domu. Na faktúre má medený kábel 4x6. Je to starý rodinný dom.

Vzťahuje sa podmienka PEN >= 10 mm2 na tento kábel? Viem, že sú nejaké výnimky, ale nepoznám ich.

Jirka Š. Svejkovský:
Nevím, jak na Slovensku, v ČR je vyjímka pro vedení do a z elektroměru.
Viz ČSN 33 2000-5-54 ed. 3

Petr M:
Citace: Martin H.  24.07.2014, 12:24

Dnes mi volala svokra (tchyně),  že sa teší, lebo jej konečne vymenili prívodný kábel. Trasa: stĺp pred domom - nástrešák - elektromer na stene domu. Na faktúre má medený kábel 4x6. Je to starý rodinný dom.

Vzťahuje sa podmienka PEN >= 10 mm2 na tento kábel? Viem, že sú nejaké výnimky, ale nepoznám ich.

Měděný? Měnili ho i před pojistkama (propojení na AES nebo AlFe jana)? Můžete být v klidu, v tom případě se svokra dlouho radovat nebude...  ;)

Jiří_Hrubý:
Nezdá se mi, že by někdo použil CYKYz. Navíc přípojka jde na vrub distributora. Není to náhodou až za HDS a nebyla ta faktura za zkulturnění HDV (pokud protahovali slabou trubkou, šestku chápu) případně RM?

Lukáš Rotrekl:
Citace: Petr M  24.07.2014, 15:22

Měděný? Měnili ho i před pojistkama (propojení na AES nebo AlFe jana)? Můžete být v klidu, v tom případě se svokra dlouho radovat nebude...  ;)

Proč?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana