Jak je možné dodržovat normy, když jsou tak drahé?

<< < (11/19) > >>

Jaroslav Hasala:
To Valenta :
Pokud by se ta myšlenka se slevami norem pro členy cechů podařila prosadit i u nás, jistě se počet členů cechů několikanásobn ě zvýšil.

štěpán škriečka:
Já osobně mám základní normy a pokud něco dalšího potřebuji, tak využívám technických knihoven, kde jsou normy prezenčně k dispozici. Pročtu si normu a udělám výpis na to co potřebuji.
Když zjístím, že nějakou normu budu potřebovat často, tak si jikoupím.

Petr Moravec:
Ceny norem jsou nehorázné. Držím palec lidem, kteří se snaží nějak na to upozornit.
Nebo s tím dokonce něco dělat.
Ale na možnost pohnout s něčím co jinému nese peníze jsem rezignoval. Moc šancí asi není.
Jsem ovšem přesvědčen, že i ČNI
by mohla mít větší zisky, když zavede možnost nahlížení do norem přes internet formou zpoplatněného přístupu ke všem normám s ročním poplatkem.
Ovšem ne v řádech tisíců ale stovek korun.
Myslím že například 500KČ by do toho ročně investoval každý elektrotechnik, který se trochu snaží podle norem pracovat a celková úroveň naší profese se zlepší. Ale to je jen sen, který snem zůstane.:-(.

Otakar Dosbaba:
Takhle bych to také velmi uvítal. Ale když by se to dalo otevřít a prohlížet, asi by to šlo zároveň stáhnout, uložit a případně přeposlat kolegovi... Ale nevím, třeba existují opatření, kterými by šlo dalšímu šíření zabránit.
Co se týká cen norem, přemýšlel jsem i o zaslání tohoto problému jako námětu pro příspěvek např. v pořadu "Podnikatelský servis" na ČT2. Mám ale dojem, že i kdyby se příspěvek k tomuto tématu zpracoval, velmi pravděpodobně by to skončilo akorát tou diskusí v pořadu, kde by si zástupci ČNI cenu norem obhájili a konec. Že by toto vedlo k tomu, aby poslanci začali upravovat příslušné zákony, navíc směřující k dalším výdajům ze státní pokladny, moc nevěřím, protože elektrikářská obec není argumentujícím počtem voličů. Na druhou stranu, pouhým diskutováním v rámci tohoto portálu toho určitě moc nedocílíme.

Petr Doležal:
Nejsem sice superodborník přes PC,ale stáhnu cokoliv vidím na obrazovce i když je to náročnější na čas. Používám PRINTSCREEN a nebo ALT+PRINTSCREEN a poté přes Irfan CTRL+V a SAVE AS (volím *.jpg). V prgm Zoner pak provedu různé ořezy a extrakce a nechám v *.jpg a nebo přes Pdf factory uložím jako *.pdf. 
Mluvím o samozřejmě o datech, kde není možnost ukládání a nebo tisku. A nebo znáte někdo rychlejší postup ? Uvítám každou radu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana