Jak je možné dodržovat normy, když jsou tak drahé?
Petr Doležal:
ČNI je pod ministersvem MPO. Také ÚNMZ je pod MPO. Vztah mezi ÚNMZ a ČNI mi není znám. Chtělo by to osvětlit.
Asi nám nezbývá, než najít ve svých řadách někoho, kdo má ve svém volebním okrsku poslance se "selským rozumem" a ten by veřejně interpeloval M.Urbana, t.č. ministra, proč ty normy jsou tak drahé. Jestli by tento ze svých úst vypustil, že je dle zákona a že s tím nemůže nic dělat, tak dám svůj hlas i celé rodiny té straně, která návrhem zákona určí, že např. 1 strana A4 bude stát max 3 Kč.
Milan Brejcha:
To : Sedlmajer, nevím do jakého okruhu patříte, ale asi nevíte o čem je vedena tato diskuze !
Jiří Sedlmajer:
To: Brejcha
Patřím do okruhu těch,kteří normy ke své práci potřebují a musí je kupovat a vydělat si na ně.
Ale rozhodně nepatřím do okruhu těch, kterým je jedno,že nás monopol podporovaný státem ždíme jak chce!!
Omlouvá se,ale váš výrok mne trochu nadzvedl.
Jiří Sedlmajer:
To: Brejcha
Patřím do okruhu těch,kteří normy ke své práci potřebují a musí je kupovat a vydělat si na ně.
Ale rozhodně nepatřím do okruhu těch, kterým je jedno,že nás monopol podporovaný státem ždíme jak chce!!
Omlouvám se,ale váš výrok mne trochu nadzvedl.
Stanislav Holeček:
Zákony jsou na netu skoro omylem. Roční rozpočet ČSNI je asi 240 mil. Kč, pokud by se tyto penize získaly ze státního rozpočtu jako podpora, mohly by normy vycházet pouze za cenu tisku. Konzultoval jsem to z jedním poslancem hospodářského výboru Senátu ČR. Byl této myšlence nakloněn. Existují i další cesty. vcelku intenzívně jsme se tím zabývali s Mirkem Minaříkem v púlce roku 2003, pak jsem marodil skoro dva roky.
Zajímavý postoj normalizace v austrálii je bezplatné vydávání tzv. technických změn. V rámci aktualizace se plátí pouze nová vydání (edition), která vychází cca 1x za pět let.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana