Jak je možné dodržovat normy, když jsou tak drahé?

<< < (7/19) > >>

Petr Moravec:
Brečíme hezky, ale stále volíme sociální demokraty.
A tito mají jen jediný úkol, udržovat nás v permanentním strachu, že něco porušujeme.
A umí to dobře viz:

http://www.podnikame.cz/zakony05/index.php3?co=Z2005251

Pak jsme vláční bojíme se, mlčíme, no a tak to má být. Je to jen hrozně smutné, ale nedá se s tím nic dělat. Uf.
Omlouvám se nechtěl jsem politika sem nepatří.

Miloslav Janoušek:
To jsem ani nepostřehl, že za vlády minulé strany byly normy zdarma.

Miroslav Minařík:
To Pedol kmet:
Třeba na Slovensku prý vyžadují při zkouškách paragony od koupených norem.
To Moravec:
Asi bych to nepřisuzoval žádné politické straně. Jednoduše model financování a distribuce je u nás nešťastný. Jednak změna není jednoduchá a také priorita případné změny je nízká.
Elektrotechnic i u nás nejsou jako menšiny kompaktní, ale rozhádaní, závidí si, kydají na sebe špínu pomlouvají se. Jen v diskuzích za těch několik roků! Stále někdo nadává kolegům do různých zvířat, do komunistů, posílají se do důchodu a tak podobně.  
Tak v takovém případě zůstane patrně pouzeu postesků.

Milan Brejcha:
Zvážit, pokud na to mám tak ty ČSN budu ctít a dodržovat a nebo v opačném případě na to nemám a budu se živit jinou profesí.

Jarda Strycek:
Pane Brejcho, nesouhlasím. Technické normy jsou zákonem povýšeny na roveň zákona, jsou prostředkem státní regulace nějakého odvětví. Nikdo konkrétní si je tedy neobjednal a proto by náklady na jejich tvorbu a distribuci měl nést regulátor. Zatímco v jednom odvětví to takhle funguje a není problém je získat zdarma a zachovat jejich PRÁVNÍ VÁHU, v odvětví jiném se státem dekretuje něčí výnosné podnikání na místě, kde by stačilo na portále veřejné správy vystavit pár PDF souborů vybavených elektronickým podpisem. Na ježdění na silnicích si taky můžete koupit učebnici, kterou prakticky může vydat kdokoliv, nebo nastudovat příslušný zákon, kterým se prostě řídit musíte.

Připomíná mi to podobnou situaci v jiném odvětví, kdy státní papírová válka stojí kolem 10 tisíc ale státem podporovaný výběrčí výpalného natáhne ruku a skásne vás o stopadestát, za které vám dá prefabrikovaný papír jen kvůli tomu, abyste mohl vyrábět něco, o čem vůbec nemá potuchy. Máte na to? Budiž vám přáno. Já na tohle tady rozhodně žaludek nemám a proto jsem vyrábět přestal.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana