Jaký zvolit průřez Al kabelu pro připojení chalupy?

<< < (3/3)

Pavel Horský:
Citace: Martin Novák  23.07.2014, 17:24

Asi jste jeden z mala stastlivcu, kteri jsou s projekty a projektanty naprosto spokojeni. Zel bohu, neni vas moc. Posledni dobou jsem videl v projektech tolik do nebe volajicich prasaren, ze rada "obratte se na projektatnta mi obcas zni jako trochu trpky humor. Taky jsem zde uz resil co udelat, kdyz podle projektanta ma byt kabel 5x2,5 delky 18m jisten jisticem 3x32A(B) a obdobne prasarny...

P.S. Pro vas projekt mi kvuli impedancim vychazi velice tesne AYKY 4x240 a nebo CYKY 4x185...

Ano, to máte pravdu. Já viděl ještě větší hromadu prasáren spáchaných montážníky, kteří tvořili a tvoří vše dle svého uvážení a PD je pro ně jen podložkou pod svačinu a další hromadu od RT, kteří ve vidině výdělku píší vše jen od stolu.

Závidím vám vaši věšteckou kouli. Kde se dá koupit? Dost by mi usnadnila práci.

Lukáš Rotrekl:
Citace: Jaroslav Hasala  23.07.2014, 22:31

Na každý pád, cena za připojení na tuto vzdálenost bude pěkná "raketa" ...

To jako každopádně, a i pokračování je dost pravděpodobné. ....

Honza Krepl:
Docela by mě zajímal požadovaný příkon - žijeme ve 21. století a přípojka z distribuční sítě je jen jedna z možných variant: fotovoltaika, větrná elektrárna, centrála, kogenerační jednotka, baterie...      8)

ACEOF ACES:
Záleží jaký příkon je potřeba.
V tomto případě bych se do toho s kabelem slabším než 4x150mm2 Al nepouštěl, ale raději bych použil ještě silnější, než abych případnou akci znehodnotil slabým kabelem.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana