Proč elektrická trouba sporák funguje pouze při odpojeném plynovém potrubí?
Maroš Klein:
Až mi to chvíľami pripomína farboslepého elektrikára ktorému je jedno kde sú vodiče v zásuvke pripojené, hlavne že sa navzájom nedotýkajú. ??
Ináč, ak je šporák v poriadku a ak je v poriadku aj pôvodný zásuvkový okruh, tak vám poistky na chodbe nevyhadzuje. Teda ak... :)
Zodpovedne a čím skôr overte stav inštalácie vrátane šporáka skôr, ako sám zistíte napríklad fázu na kolíku.
mafiak:
Citace: dev22 23.07.2014, 11:59
.. trouba ma ale 7 kW ....
Kombinovaná elektrická rúra s plynovým varičom má elektrický odber 7kW? Nepreklepol ste sa? Nie je to náhodou tepelný výkon (plyn+ele) spolu?
Uveďte prosím typ sporáku.
Marek Laube:
Citace: mafiak 23.07.2014, 13:21
Kombinovaná elektrická rúra s plynovým varičom má elektrický odber 7kW? Nepreklepol ste sa? Nie je to náhodou tepelný výkon (plyn+ele) spolu?
Uveďte prosím typ sporáku.
Taky se mi to moc nezdá. Já mám kombi sporák Mora s teplotou el. trouby 300 stupňů a maximálním elektrickým příkonem cca 3,3 kW.
Pořád nechápu, proč sporák nevyhodí ochranu bez plynové přípojky, přes ochranný vodič.
Martin Novák:
Osobne bych to videl na nejake spojeni PE+N ve sporaku. Urcite pomuze revizni technik s mericim pristrojem a do te doby radeji sporak nezapojovat...
Jaroslav Hasala:
Citace: Marek Laube 23.07.2014, 14:52
Pořád nechápu, proč sporák nevyhodí ochranu bez plynové přípojky, přes ochranný vodič.
To je celkem jednoduché, stačí použít dvoužilovou šňůru a "znulovat" připojení sproráku(spojit N a PE na svorkovnici sporáku). Přívod je potom připojen na L a N, přívodní PE není připojen vůbec.
Chrániči to vadit nebude, protože z kostry spotřebiče nemá v běžných podmínkách proud kam jít. To se ovšem změní po připojení plynu, část pracovního proudu poteče přes plynové potrubí a chránič bude vybavovat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana