Jak vyřešit renovaci 30ks rozvaděčových dvířek v bytovém domě?

<< < (4/5) > >>

Jiří Kubík:
Citace: Jaroslav Hasala  30.07.2014, 14:35

...,  překytovat, přebrousit, nalakovat a vyměnit "ohlodané" zámky.  

To samé i rámy.

Ne že bychom byli nějací chudáci, ale volili jsme tuto cestu.

Tomáš Vrabec:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  30.07.2014, 17:54

Já bych možná počkal.

Není daleko doba, kdy začnete uvažovat o výměně stoupačky. V jirkově vyhořela půlka paneláku a už se začínají ozývat SVJ, co by stála kompletní výměna.

Stoupačka je úplně nová. Jen nebyla vůle pro vybourání a osazení nových rozvaděčů.

Bohužel na to teď doplácí mnoho nových nájemníků, včetně mě, jelikož do současných rozvaděčů se nevlezou 3F elektroměry. Tak si každý buduje elekotroměrové skřínky u svých dveří. Nádherný paskvil.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Kamil Novák  30.07.2014, 22:21

A ty vidle by se opíraly o jaký zákon?

BTW: neptám se proto, abych nahrával tazateli, ale jako člen SVJ ...

Nejsem hasič, tak všechno dohromady nedám. Ale určitě se odpíchne od vyhlášky č. 23/2008 Sb. A pak od velmi dlouhého seznamu dalších nařízení a norem.

František Šohajda:
Citace

Bohužel na to teď doplácí mnoho nových nájemníků, včetně mě, jelikož do současných rozvaděčů se nevlezou 3F elektroměry. Tak si každý buduje elekotroměrové skřínky u svých dveří. Nádherný paskvil.

To je zásadní věc!
Dnes jsou byty našlapány spotřebičema, klimatizací a vším podobným, tak 3F elektroměr
je nutností!
I když jsou elektroměry dnes velmi malé, distributor chce místo dle svého interního
nařízení! A tady tady pak bude problém!

David Hruda:
Citace: Tomáš Vrabec  01.08.2014, 09:51

Stoupačka je úplně nová. Jen nebyla vůle pro vybourání a osazení nových rozvaděčů.

Ještě je otázka, zda je nové vedení dostatečně dimenzované na hromadný přechod na 3F připojení bytů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana