Mám pro rodinný dům použít hromosvod a přepěťové ochrany?
Marek Laube:
Citace: Petr Jankovič1 27.06.2014, 05:19
protože přepěťové ochrany obou stupňů nejsou úplně běžnou a lacinou záležitostí a pravděpodobnos t, že nikdy nezaberou je značně vysoká
To je hodně špatný argument. Jaká je pravděpodobnos t aktivace airbagu v autě ? Třeba vůbec nikdy, ale jestli se jednou má aktivovat, tak vám zachrání život.
Milan Hudec:
No, v první řadě bych vyměnil partu mastičkářů za byť jednoho, ale skutečného doktora, co se týká analrizika, nebojte se toho, jde o výsledek odborného zamyšlení se nad hodnotou vašeho života s ohledem k hodnotě materiálu a práce na hromosvodu, ovšem zjištění, že můj život nestojí za metrák hromosvodného železa, je dost ponižující.
Jiří Schwarz:
Citace: Petr Jankovič1 27.06.2014, 05:19
... protože přepěťové ochrany obou stupňů nejsou úplně běžnou a lacinou záležitostí a pravděpodobnos t, že nikdy nezaberou je značně vysoká...
Ano. Pokud bude přepěťová ochrana nainstalována tak, jako jsem včera viděl jednoho MAXe" B+C, jsou to opravdu vyhozené prachy.
Ale to není nedostatek té přepěťové ochrany, to je chybějící inteligence, jen jsem v konkrétním případu nezjistil, jestli hlavně u projektanta nebo hlavně u montéra!
U přepěťových ochran to bohužel funguje tak, že čím jsou lepší a čím správněji využité. tím menší máme šanci zaznamenat, že nám zachránili elektroinstala ci, připojené spotřebiče,...
Ale jak se jednou stane, že "nevydrží, nestačí", hned se to někdo pokusí zneužít k pomlouvání jejich přínosu.
Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec 28.06.2014, 09:05
... zamyšlení se nad hodnotou vašeho života s ohledem k hodnotě materiálu a práce na hromosvodu, ovšem zjištění, že můj život nestojí za metrák hromosvodného železa, je dost ponižující.
Spotřebitelé vidí "drahou krabičku" která viditelně nic neprovádí. I ten jistič alespoň tu a tam vypadne. Pak se zeptají nejbližšího elektrozedníka, který sám o této problematice nic neví, jeho časté vzdělávání je maximálně jednou za tři roky při školení vyhlášky padesát. Pokud takový odborník radí spotřebitelům, nemůžeme se divit podobným tazatelům.
Spotřebitel nevidí ochranu proti přepětí v souvislosti s ohrožením života. Pokud se však dá do počítání hodnoty elektroniky, pak už je více senzibilní. Musíme si uvědomit, že pro spotřebitele je pojem "analýza rizika "sprostá a drahá věc". Už proto, že netuší, co se za takovým pojmem skrývá užitečného.
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 28.06.2014, 09:05
..., ovšem zjištění, že můj život nestojí za metrák hromosvodného železa, je dost ponižující.
(poklona) Moc jsi mě pobavil
Citace: Miroslav Minařík 28.06.2014, 11:40
Uvědom me si, že pro spotřebitele je pojem "analýza rizika "sprostá a drahá věc". Už proto, že netuší, co se za takovým pojmem skrývá užitečného.
Ano. Není osvěta.
Zpět k tématu. Ono je šetřit a "šetřit". Neraďte se s těmi, co o tom nic neví. Přečtěte si Kníšku.eu a pak máte nejen jasno o tom jestli máte ochranu použít, či nikoliv, ještě dokážete lépe ropzpoznat, jestli mluvíte s odborníkem, nebo "odborníkem".
http://www.kniska.eu/
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana