Proč domovník elektrikář odmítl opravit poruchu?

(1/2) > >>

Miroslav Minařík:
Citace: Tomáš99  15.06.2014, 11:47

Mimochodom, prednedávnom v našom vchode vypadla elektrika (panelák, 8 poschodí, pár bytov na jednom poschodí.
Domovník (len tak mimochodom: elektrikár) odmietol konať.

Na celú vec skonštatoval: "Odišli dve fázy.
V prípade, že skrat trvá, nemienim s tým nič robiť".
A skutočne ani nič neurobil.
Do príchodu elektrikára sme čakali takmer 2 hodiny.
Ja som sa ale necitíl dobre, keď som opäť ničomu nerozumel.

Správné rozhodnutí!
Pokud není oprávněn na tom zařízení pracovat udělal správně. Samotná skutečnost, že je "elektrikář" o ničem nerozhoduje. Pokud je jeho specializace jiná, tak udělal dobře, že to nechává na jiné kolegy.

Jiří_Hrubý:
Odmítl konat (to slovní spojení jak v udání PSVB,  brrr),  no, když půjdete se šroubovákem v oku k dentistovi, taky odmítne konat a povolá oftalmologa. A to je přeci taky doktor ne?

Jiří Schwarz:
To, že jsem elektrikář, ještě neznamená, že nám potřebné vybavení pro jakoukoliv činnost na elektrickém zařízení.
A pokud by vypadlo jištění před elektroměrem, "seriozní elektrikář" ví, že se v tom dodavateli energie nemá hrabat, aby nebyl obviněn např. z pokusu o černý odběr!

Jirka Š. Svejkovský:
No, pokud se mi podaří odpálit nožovku v HDS, mám dvě možnosti.

Volat pohotovost, počkat na ně dvě, tři hodiny a pak vysvětlovat.

Nebo pojistku vyměnit. Energoklíč má snad každý a pojistku seženu do hodiny.

Jiří_Hrubý:
V tomhle možná problém nebyl, vyměnit nožovku je srandinda, ovšem stejně jako pro mne je utrpením hledat problém třeba na profibusu, ač vím, jak funguje, ale jsem rozvoďák, znám elektrikáře, který se nepřiblíží k čemukoli odkrytému pod napětím, ale je expert na veškeré ovládání siloviny "přes počítač".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana