Jakým typem vodiče rekonstruovat rozvod starého lustru?
Michalo2:
Elektrikář opravdu nejsem, proto se ptám, ale zase úplně laik taky nejsem, programuju čipy apod. ...bohužel kvalifikovaná osoba se těžko pozná, prodavač ve specializované m obchodě s potřebami a materiálem pro elektrikáře mi doporučil na tento účel čokoládu. Teplota tam určitě vysoká nebude od každé objímky vede 10cm kabel a ten je pak propojen v té čokoládě, spíše se mi jedná o to zda může být licna strčená rovnou do čokolády bez nakrimpovaného zakončení nebo dutinky, ale to jsem v praxi taky neviděl:(
Jirka Š. Svejkovský:
Na spojení pevného vodiče se slaněným u lustru je celkem ideální WAGO 224-101. A nemusíte nic krimplovat.
Michalo2:
...díky za konkrétní položku, jaké svorky jsou vhodné pro spojení slaněných vodičů 2+1 a 3+2?
Jiří_Hrubý:
Mám Messerschmitt Bf 109 na vysílačku, to bych moh´pilotovat 747 :)
Na slaněné vodiče jsou určené 222-415. K objímkám budete potřebovat neizolované dutinky a na ty zase kleště. Vodiče H05V-K 1 odpovídajících barev (Č, M)je vhodné chránit proti prodření silikonovou bužírkou, je důležité správně zapojit objímky a nakonec pro jistotu změřit izolační stav, zda někde nedošlo k poškození vodiče či nežádoucímu zkratu. Proto, pokud už se do toho pustíte, což je zřejmé a protože se ptáte, jak to udělat správně, nechte si to i zkontrolovat.
Michalo2:
...ano, takto nějak jsem to potřeboval, moc (poklona) za odpověď. (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana