Je mozne odbocit hlavny uzemn. vodic zo skusobnej svorky bleskozvodu?

<< < (3/33) > >>

Juraj Hámorský:
Odkiaľ ste? Ak by to bolo blízko možno by som k vám zašiel pozrieť.

Len nechápem tomu, že keď už mali čosi odkopane, prečo to tam v zemi nenapojili povedzme svorkou SS a drôt by dotiahli až do domu na tú eqvipotenciáln u.
Dajte si vypracovať revíziu, revíkaza na toto upozornite, nech si to poriadne preverí a podľa jej záveru to dajte opraviť danej firme.
Nepáči sa mi to, že keby som chcel odpojiť skúšobnú svorku odpojím aj uzemnenie v dome. A ako ste sám napisali, bolo by vhodné použiť očko, keď už použili CYA. Dokonca neviem, či sa vôbec CYA moze použiť ako uzemňovací vodič, ale nie som si isty, či som si to nepoplietol s niečím iným.

Tomas Kyselica:
blizko Trencina byvam.
Oni praveze reviziu maju priniest zajtra, ale revizak to ani nevidel, asi mu veri. To sa mi tiez nepaci.
Hodim sem foto ako to vyzera.
Okolo domu mame taky murik, mozno sa im nechcelo v tej vyske zeme prevrtavat dalsich 20 cm betonu do pivnice - uz len stena je 50 cm betonu :),  asi nemali ani taky dlhy vrtak.
Na druhej strane, jednu vyhodu to ma, je ten spoj kontrolovateln y a menej nachylny na koroziu, pokial nie je v zemi. A keby ju pripoja na dolnu cast svorkovnice, tak staci rozpojit hornu cast a uzemnenie sa da merat bez toho, aby sa odpajalo.

Tomas Kyselica:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  06.06.2014, 20:18

Fotečka by nebyla?

Fotku som pridal + celkova situacia (fotil som to v noci na mobil, ale snad bude vidno ako to asi vyzera):

Jan Hájek:
To je strašný, pověste autora za  pohlavní orgán.

Tomas Kyselica:
nic v zlom, ale zatial mi nikto nenapisal, PRECO to tak nesmie byt...
ja sa to snazim hlavne pochopit, v com je riziko takehoto riesenia (ak vobec je).
Preco sa dava odbocka na EQI do zeme a nemoze sa odbocit takto zo zvodu - to ma hlavne zaujima. Teda zaujima ma fyzikalne vysvelenie toho, co sa moze udiat ak tam trafi blesk, co je na tom zle, alebo ked uz nie vysvetlenie, tak aspon norma, ktora to zakazuje takto riesit, alebo prikazuje ako to riesit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana