Musí mít každá zásuvka v kuchyni svůj jistič ?

<< < (20/27) > >>

Olda Pořádek:
Václave, o co vám jde? Jste elektrikář a píšete jak politruk.

Jde o to, že jistič neovlivníte. Ten musí vypnout při > 16Ax1,45 a nesmí vypnout při zatížení <= 16Ax1,13.

Chování uživatele též neovlivníte!

Já se jen snažil vybrat lepší než podprůměrnou dvojzásuvku, abych eliminoval zo, že si nájemce vytáhne svou prodlužku 10A z OBI a už to teče už to smaží! Už to černá, už to smrdí.

A vy mi tu někteří radíte dvě jednozásuvky vedle sebe... OK, ale nepůjde náhodou ten proud přes první zásuvku, takže ji ohřeje úplně stejně?! ;-)

Takže - zbývá věřit, že ABB dělá dobré zásuvky :-))

ACEOF ACES:
Volbu jističe mohu ovlivnit, např. B13A.

Milan Hudec:
Citace: Olda123456  03.12.2019, 18:27

Václave, o co vám jde? Jste elektrikář a píšete jak politruk.

Jde o to, že jistič neovlivníte. Ten musí vypnout při > 16Ax1,45 a nesmí vypnout při zatížení <= 16Ax1,13.

Chování uživatele též neovlivníte!

Já se jen snažil vybrat lepší než podprůměrnou dvojzásuvku, abych eliminoval zo, že si nájemce vytáhne svou prodlužku 10A z OBI a už to teče už to smaží! Už to černá, už to smrdí.

A vy mi tu někteří radíte dvě jednozásuvky vedle sebe... OK, ale nepůjde náhodou ten proud přes první zásuvku, takže ji ohřeje úplně stejně?! ;-)

Takže - zbývá věřit, že ABB dělá dobré zásuvky :-))

Hele za prvé, kolega Václav má zkušeností na rozdávání, a měl by si spíše namísto blbých naráže zasloužit spíš dík za to že odpovídá na tvoje kraviny.
Za druhé, největším přispěvovatele m tepla není přechod vodič -svorka, ale kontakt - vidlice, což je u dvojzásuvky x2- předání oteplení z větší plochy kontaktů, které ovšem nikdy nedosáhne intervalu/koeficientu pod -2.

Václav Třetí:
Nejsem politruk, nikdy jsem jím nebyl, neměl jsem ani chuť ani příležitost. Nejen díky svým předkům jsem byl politicky neoblíbený.

Jsem elektrotechnik, který se zabývá elektrikařinou a některými dalšími elektrotechnic kými specialitami již přes 50 let. Už jsem všelicos viděl a zažil, takže se snažím předcházet průšvihům.

Proto nemám rád, když se zařízení přetěžují a nebo dlouhodoběji používají na hranici svých možností. Spolehlivost a bezpečnost to rozhodně nepřináší.

Jako přetížení nejodolnější bych viděl zrovna tu zásuvku, která se vám nelíbí. Vybrat nějakou zachovalou, s nerozbitou keramikou, s kontakty, které dobře pruží a pěkným krytem. Případně to zkombinovat, psal jste, že jich máte více. Použité materiály jsou tepelně daleko odolnější než u nových typů zásuvek, včetně vzhledově obdobných od ABB.

Jako alespoň trochu rozumné řešení bych viděl použití jedněch kamínek o příkonu 1,5 kW, aby nedocházelo k přetěžování jističe a zásuvky. Rozdíl 500W nebude až tak znát.

A o co mi jde? Byť vás vůbec neznám, tak jenom o to, abyste si nezpůsobil zbytečné komplikace. Bohužel mám tu zkušenost, že když se něco zvrtne, tak vás v tom nechají nejen kamarádi, ale mnohdy i příbuzní, přestože vás do problémů vlastně dostali.

Jiří_Hrubý:
Citace: Olda123456  03.12.2019, 18:27

Když šikovný elektrikář použije šroubové zásuvky a propojí je bez přerušení, pak to bude O.K. Stejně tak užije-li méně zručný elektrikář k rozbočení pracovních vodičů wagovku, která tu zátěž bezpečně unese.
Jediné s čím souhlasím, že v případě nezodpovědné montáže smyčkujícího vodiče dochází v místě nekvalitního spoje k topení, ovšem to je rukama, či užitím strojků z koprodukce PLR-PRC.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana