Musí mít každá zásuvka v kuchyni svůj jistič ?
Jiří Schwarz:
Citace: Milan Hudec 02.12.2019, 19:31
...
Z dnešních vyráběných určitě zas ABB, ...
Opatrně na ty bezšroubové připojení (princip jako Wago)
Když se do nich narvou konce Al vodičů tak jas se odpojí od staré zásuvky, tedy lehce zoxidované, pomačkané od šroubů, není to na větší proudy
(s Cu vodiči jsem u této řady problém nezaznamenal)
František Šohajda:
Citace: Jiří Schwarz 03.12.2019, 09:59
Když se do nich narvou konce Al vodičů tak jas se odpojí od staré zásuvky, tedy lehce zoxidované, pomačkané od šroubů, není to na větší proudy
Souhlas, pokud to nedělá "odborník" tak to tak je!
Al vodič se musí jemně očistit a hlavně dírku vyplnit pastou! Tam je pak procento vyhřítí velmi malé!
Milan Hudec:
v
Pokud vím, tak nejsou pro Al certifikovány, osobneě bych si to nelajzl, ani s pastou ani bez.
Marek Laube:
On to nějaký výrobce přístrojů povoluje? Al vodiče do bezšroubových svorek?
Zatím jsem viděl pouze Cu doporučení. Wago je něco jiného, výrobce tam přímo doporučuje, že jsou svorky vhodné pro Al vodiče. Ale jen ty páčkové, s použitím kont. vazelíny.
Tak že "nacpat" Al do zásuvné Wago svorky je taky prasárna. (zle)
Olda Pořádek:
1) nevim kdo je rozlamoval, ale viděl jsem rozlámanou každou druhou keramickou a ten plastový kryt také hrůza, osttaně proto je asi měníte, ne?
Uvažoval jsem, že těch 50% dobrých použiju, ale vypadá to hrozně. Pravda, šroubky a perka vypadají masivně a ta keramika taky.
2) kvůli zapnutí druhého spotřebiče na hodinu, než se rozehřeje chata, kdy jistič musí udržet 1,13 x 16A tam nebudu tahat druhý kabel 20 metrů ani dělat novou díru do zdi. Jestliže jistič má nějaké nominální parametry a rezervu, stjně jako cyky 3x2,5, měla by ji mít i zásuvka a to je to, co tu řešíme, která zásuvka není ošizená na kontaktech!!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana