Musí mít každá zásuvka v kuchyni svůj jistič ?
Olda Pořádek:
Tomu jsem se chtěl vyhnout, doufal jsem, že NĚCO to zvládne v jedné krabici.
Zdenek Hejčl:
Co takhle použít jednu dvojitou krabici?? :D
Václav Třetí:
Citace: Olda123456 02.12.2019, 19:44
To jsou ty osklive komunisticke keramicke, panelakove, co se pak ulamovaly a rozpadavaly? To se vyrabelo kdy naposledy?
Tento typ dvojzásuvky jsem při montáži rozbil za život jenom jednou, když mi vypadla z ruky na betonovou podlahu ještě před připojením. Nevím proč a jak ji kdo rozlamoval, jedině snad nevhodným šroubovákem a nesmyslným přetahováním šroubků. Vyráběly se dlouho, zhruba do konce století.
Bílý termoset (bakelit) je tepelně odolný, je stále čistě bílý a nežloutne ani po 30. létech, kdežto dnešní "krásné" termoplasty zežloutnou za 2 až 3 roky, v kuchyni mnohdy ještě dříve, pokud se vlivem zahřátí při použití výkonných spotřebičů rovnou neroztečou.
Topná tělesa 230 V o celkovém příkonu 4 kW nemají být napájena z jedné dvojzásuvky, proud je 17,4 A. Jediné správné řešení je použít dvě zásuvky (příp. namontované v dvojrámečku) na samostaných vedeních se samostatným jištěním.
Citace: František Šohajda 02.12.2019, 18:44
U Al vodičů ano.....Ale u Cu vodičů NEEEE!
Nevím proč by měly mít připojené měděnými vodiči horší vlastnosti než s hliníkovými. Na měděném vedení jsem je ještě neviděl poškozené vyhřátím u šroubků, jediné poškození, které se občas vidí, je způsobené nekvalitní flexo vidlicí.
František Šohajda:
Citace
Nevím proč by měly mít připojené měděnými vodiči horší vlastnosti než s hliníkovými. Na měděném vedení jsem je ještě neviděl poškozené vyhřátím u šroubků, jediné poškození, které se občas vidí, je způsobené nekvalitní flexo vidlicí.
Však to také tak píši!! ::)
U Al vyhoření bývá-ANO u Cu vyhoření nebývá-NEEE!! :o
Václav Třetí:
Já jsem to špatně pochopil, vaše citace a odpověď na ni (#75) se dá vysvětlovat dvěma protichůdnými směry. Důležité je, že jsme se nakonec shodli. Zásuvky jsou to skutečně dobré a já jejich vzhled považuji za nadčasový, jednoduchý a praktický.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana