Je mozne pouzit trifazovy jistic na chraneni jednotlivych fazi?

(1/3) > >>

sirwalker:

Je mozne pouzit trifazovy jistic na chraneni jednotlivych fazi?

V mem provizornim rozvadeci je tento jistic, a z neho pak vedou tri zasuvky, kdyby nastala porucha na nejake z techto tri zasuvek, jestli jistic rozepne.

Jaroslav Hasala:
V zásadě to při dodržení určitých zásad možné - viz tzv. "sdružené obvody".

Je ovšem otázkou, jestli to má nějaký zvláštní smysl a význam.
Převažují spíše nevýhody.
Jetli je jedinou výhodou to, že třífázový jistič máte a jednofázové jističe by jste musel kupovat, pak je to dost chabá argumentace.

sirwalker:
Citace: Jaroslav Hasala  19.05.2014, 21:28

V zásadě to při dodržení určitých zásad možné - viz tzv. "sdružené obvody".

Je ovšem otázkou, jestli to má nějaký zvláštní smysl a význam.
Převažují spíše nevýhody.
Jetli je jedinou výhodou to, že třífázový jistič máte a jednofázové jističe by jste musel kupovat, pak je to dost chabá argumentace.

(poklona)  za odpoved,
je mi jedno jestli zbyle dve zasuvky pri poruse treti nepujdou a ano, trifazovy jistic mam a nechce se mi investovat do jednotlivych, muzu se jeste zeptat na nevyhody?

Petr Tobolík:
například....p orucha v jednom obvodě ovlivní další obvody....

Kabely máte 3 jednofázové? Nebo jeden 4-žilový (5-žilový)?

sirwalker:
Citace: Petr Tobolík  19.05.2014, 21:42

například....p orucha v jednom obvodě ovlivní další obvody....

Kabely máte 3 jednofázové? Nebo jeden 4-žilový (5-žilový)?

ve sklepe meho dedy byla jenom takova stara trifazova zasuvka (ovalna) se trema fazema + PEN? nevim, tri faze jsem zapojil pres trifazovy jistic, koupil jsem dva nulovaci mustky a do jednoho zapojil jiz zmineni PEN? a propojil s druhym mustkem, z prvniho mustku vedu nyni zlutozeleny ochrany drat do zasuvky (na kolik) a z druheho mustku vedu nulovy vodic (modry) taky do zasuvky, vsechno pracuje a jak rikam, nevadi mi kdyz pri poruse jedne faze shodi vsechny tri, ale pro jistotu se ptam

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana