Je mozne prizemnenie v TN-C-S na dvoch miestach?
Oldřich Morávek:
Neznám předpisy na slovensku, ale u nás platí, že do neměřené části se mohou instalovat jen svodiče přepětí na principu jiskřiště a po schválení distributorem.
Co se týče propojení v zemi, viděl bych to jako nejelegantnějš í řešení. Použít kus "železa" na propoj a zároveň jako zemnič.
Ta nejlevnější varianta je kulatina FeZn 10mm. Ale byl bych spíš pro kvalitnější řešení s delší životností a větší účinností vzhledem k vynaložené práci a investicím.
Tomas Kyselica:
Citace: Oldřich Morávek 05.05.2014, 10:25
Neznám předpisy na slovensku, ale u nás platí, že do neměřené části se mohou instalovat jen svodiče přepětí na principu jiskřiště a po schválení distributorem.
Co se týče propojení v zemi, viděl bych to jako nejelegantnějš í řešení. Použít kus "železa" na propoj a zároveň jako zemnič.
Ta nejlevnější varianta je kulatina FeZn 10mm. Ale byl bych spíš pro kvalitnější řešení s delší životností a větší účinností vzhledem k vynaložené práci a investicím.
U nas to bude podobne, a kedze mam ochranu B+C (iskriste + varistor), mozem to dat jedine za elektromer, ale snad to nebude az taky problem.
Problem skor je, ze pod rozvadzacom je betonovy chodnik, ten sa mi nechce burat, ale po obvode muru mame taku drazku, ktoru by som mohol prehlbit a do nej dat 25mm2 medeny kabel pod omietku. Ta drazka je pod rozvadzacom na urovni chodnika a pri pivnici konci vo vyske asi 1 meter nad zemou (sklon terenu). Bolo by to bezpecne?
Ak nie, tak asi zostava len to buranie betonu...
Vít Rotrekl:
Myslím, že je na čase povolat někoho kdo tomu rozumí. I na slovensku máte odborínkov. A pár sa jich objevuje aj tu na portále. Zkúste niekoho oslovit. :)
PS: Tou slovenčinou si z vás nerobím srandu, ale za mlada jsem na slovač hodně jezdil, tak si ji jen tak oprašuju.
Tomas Kyselica:
Citace: Vít Rotrekl 05.05.2014, 18:35
Myslím, že je na čase povolat někoho kdo tomu rozumí. I na slovensku máte odborínkov. A pár sa jich objevuje aj tu na portále. Zkúste niekoho oslovit. :)
PS: Tou slovenčinou si z vás nerobím srandu, ale za mlada jsem na slovač hodně jezdil, tak si ji jen tak oprašuju.
Mozno to budu vediet poradit priamo ti, ktori to pridu namontovat, ale chcem pocut aj nazory inych ludi, aby mi to nesfusovali :)
Ta "slověnčina" celkom ujde :) Já jsem taky pracoval na Moravě a něco se na mne nalepilo.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana