Jak nastavit sériový kanál CP1000 CH2 v Mosaicu?
martinO:
Jak lze nastavit sériový kanál CH2 na jednotce CP1000, na CH1 je připojeno zařízení na rozhraní RS232 a vše v pořádku, na CH2 potřebuji také nastavit rozhraní RS232 pro připojení dalšího zařízení, nikde jsem nenašel kde mohu vybrat zda chci provozovat CH2 na rozhraní RS232 nebo RS485.
Oba kanály CH1 i CH2 jsou nastaveny v manažeru projketu do režimu UNI a nastaveny parametry.
Milan Bydžovský:
Aby bylo možné provozovat druhý kanál, je nutné jej osedit submodulem, který fyzicky realizuje požadovaný typ rozhraní.
Přehled dostupných submodulů najdete zde: http://www.tecomat.com/clanek-411-foxtrot---komunikacni-submoduly.html
Jan Novotný2:
, ale dotaz je spíše jak nastavit to UNI na CH2 aby to komunikovalo.
Mám osazeno submodulem MR-0114 - potřebuji komunikaci RS-485 s elektroměrem DTS 353F-3. Zaboha nemůžu přijít na to aby mi to z něj četlo nějaké informace.
Ten submodul jsem propojil s elektroměrem dle dokumentace, a to na elektroměru A --> submodulu D9 (TxRx+) a B --> D8 (TxRx-) . Dále jsem někde vyčetl že je potřeba udělat i smyčku na submodulu, a to D3 (BT-) --> D5 (TxRx-) a D4 (BT+) --> D6 (TxRx+)
A stále ve V/V na CH2 nevidím žádná data.
Nevíte prosím někdo co s tím?
Ivan Libicher:
Zde asi není dost info. Doporučuji poslat přímo na podporu výrobce malý testovací .piz, snímek obrazovky nastavení parametrů CH2 a obrazovky V/V s rozbalenými strukturami CH2.
Miroslav Minařík:
Citace: Ivan Libicher 31.10.2019, 10:51
Zde asi není dost info. Doporučuji poslat přímo na podporu výrobce ...
Výrobce sám toto fórum sleduje, ale taky jsou to lidé a nejsou nonstop přilepení v kanceláři u monitorů.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana