Jak provádět kontrolu správné funkce elektronického předřadníku?

(1/2) > >>

Václav Dobeš:

Mám minimální zkušenosti s elelektronický mi předřadníky.
Můžete prosím poradit, jaké měření provést pro kontrolu správné funkce?

Daniel Hudzík:
S bežným prístrojovým vybavením je možné maximálne ho zapojiť s trubicou a urobiť kontrolu svieti/nesvieti. Výstupné napätie bežným multimetrom nezmeriate, odoberaný prúd zo siete (pokiaľ predradník nemá aktívne PFC) taktiž nie.

Jiří Schwarz:
Pak je ještě především u NoName výrobků zapnout v blízkosti předřadníku rádio s DV nebo SV rozsahem (anglické popisy LW a MW).
Z některých lezou naprosté hrůzy a někdy stačí, aby "kutil" vyhodil vadný odrušovací člen nebo nevrátil nějaký kryt a to je tak síla co z toho leze!!

František Šohajda:
Citace: Jiří Schwarz  20.04.2014, 13:20

Pak je ještě především u NoName výrobků zapnout v blízkosti předřadníku rádio s DV nebo SV rozsahem (anglické popisy LW a MW).
Z některých lezou naprosté hrůzy a někdy stačí, aby "kutil" vyhodil vadný odrušovací člen nebo nevrátil nějaký kryt a to je tak síla co z toho leze!!

Mohu potvrdit... ;)
Nedávno mě volal majitel RD co si koupil záživku u "činčongů" a přestalo mu v kuchyni hrát jeho oblíbené rádio.....Vždy to dělalo, když zapnul světlo u kuchyňské linky... >:D

Daniel Hudzík:
Citace: Jiří Schwarz  20.04.2014, 13:20

Nemusí to byt len "kutil".. niekedy aj vyrobca namiesto Lx na vstupe osadi prepojky a Cx a Cy na vstupe neosadi radsej vobec... bohuzial som to videl uz aj pri drahsich predradnikoch  (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana