Lze vést UTP kabely větrací šachtou?

<< < (3/4) > >>

wrobel:
Takže abych to ukončil: UTP kabely revizní techniky nezajímají, protože se nejedná o vyhrazené zařízení? Nebo má někdo ještě jiný názor?  (poklona)  za informace.

Jirka Š. Svejkovský:
Ještě mě napadla jedna věc.

Radiová pojítka na střeše jsou občas napájena injektorem PoE.

Na střeše je vliv  AD3 - Vodní tříšť. Dá se předpokládat, že se se zařízením bude manipulováno i při výskytu nebezpečného jevu. Podle tab. NA.6 ČSN 33 2000-4-41 ed. 2 Z1 se tak jedná o zvlášť nebezpečný prostor.

Meze bezpečného malého napětí v tomto prostoru podle tab. NA.3 ČSN 33 2000-4-41 ed. 2 je 25VDC. PoE injektor ale napájí zařízení napětím 48VDC.

Tak, jak to vlastně je?  8)

Kamil Novák:
Citace: Michal Wróbel  07.04.2014, 14:13

Takže abych to ukončil: UTP kabely revizní techniky nezajímají, protože se nejedná o vyhrazené zařízení? Nebo má někdo ještě jiný názor?  (poklona)  za informace.

Tady přeci nejde o názor.
To je prostě fakt - viz předešlý odkaz na příslušný zákon.  (norm)

Petr M:
Citace: Michal Wróbel  07.04.2014, 14:13

Ne, stejně jako to, že z té vzduchotechnik y nepůjde úplně suchý vzduch a ta tepelná izolace vůbec nemá ráda vodu v jakékoliv podobě. Je toho tam zprasenýho celkem dost, nejenom ty UTPčka... Holt low cost.  (zle)

Nikdo ale nezpochybňuje, že ten tahač drátů je domácí zvíře se zakrouceným ocáskem. I když na druhou stranu, co by člověk nechtěl zadarmo ke službě s cenou pětikilo za měsíc, že... :(

J Lhava:
Citace: Michal Wróbel  06.04.2014, 20:44

V našem bytovém domě natáhla firma šířící wifi internet UTP kabely větracími šachtami a to jen tak volně (viz. foto).
Mám tušení, že to není v pořádku, ale můžete mi říct podle jaké elektro normy?
Případně neodporuje toto nějakým hasičským předpisům?

Tohle neřeší norma, ale přímo vyhláška:

Do větrací šachty nesmí být umístěno žádné vedení technického vybavení.
Vyhláška č. 268/2009 Sb. o technických požadavcích na stavby, § 29, odst. (2)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana